29 Січня 2018
Новини

Яке сьогодні свято - 29 січня

Яке сьогодні свято - 29 січня

Події цього дня стосуються кожної свідомої людини.

День мобілізації зусиль проти загрози ядерної війни

Цього дня, у 1985 році, була підписана «Делійська декларація», яка закликала до припинення гонки ядерних озброєнь, скорочення і подальшої поступової ліквідації ядерних арсеналів країн світу, усунення самої загрози ядерної війни. Раніше, для попередження початку ядерної війни і збереження навколишнього середовища, в 1963 році було підписано Договір про заборону випробувань ядерної зброї в атмосфері, в космічному просторі та під водою, який зобов’язує його учасників забороняти, запобігати і не здійснювати будь-які випробувальні вибухи ядерної зброї та інші ядерні вибухи в атмосфері, в космічному просторі та під товщею води, а також у будь-якому іншому середовищі, якщо такий вибух викликає випадіння радіоактивних опадів за межами територіальних кордонів держави, яка виконує його.

Сьогодні, при нинішній напруженій ситуації у світі, загроза ядерної війни робить цей день особливо актуальним і важливим.

День пам’яті Героїв Крут

29 січня 1918 року. Збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути, яка розташовувалася на 130-му кілометрі в північно-східному напрямку від Києва. Учасники події: невеликий загін з боку юної Української Народної Республіки (близько 600 осіб) і червона гвардія радянської Росії, яка значно перевищує своїх вимушених супротивників числом, бойовим потенціалом і досвідом. Результат бою не важко передбачити. Цей День, попри все, назавжди залишиться світлим у нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії та любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

Релігійні свята

Поклоніння оковам апостола Петра. Праведного Максима, священика Тотемського. Мучеників Спевсипа, Єлевсипа, Малевсипа і баби їхньої Леоніли та з ними Неона, Турвона, Йовили. Мученика Данакта, читця. Літургія святителя Йоана Золотоустого. Посту немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему