26 Січня 2018
Новини

Де пили каву герої серіалу «Друзі»?

Де пили каву герої серіалу «Друзі»?

Ви фанат серіалу «Друзі»? Тоді ви не відмовилися б випити горнятко кави у кав’ярні «Central Perk».

Хто протягом десяти років змушував вас сміятися та плакати, вчив пробачати та кохати? Звичайно, це незрівнянна шістка з серіалу «Друзі»!

Мабуть, не залишилося тих, хто не знав би красуні Рейчел, акуратної Моніки, космічної Фібі, гумориста Чендлера, ласуна Джо та меланхолічного Роса. А де ми познайомилися з шестіркою? У славнозвісній кав’ярні «Central Perk». Тут друзі «зависали» з першої до останньої серії.

За мотивами ситкому, кав'ярня розташована в районі Greenwich Village (Lower Manhattan, New York). Назва – це гра слів: від «Central Pеrk», тобто Центральний парк, – велетенська зелена пляма у Нью-Йорку і слово «perk», що перекладається як стимулювальний ефект кави або процес її проціджування.

Найчастіше маленькі столики кав'ярні були заповнені підсадними акторами. Улюблений диванчик головних героїв традиційно залишався вільним. Лише в І епізоді ІІІ сезону сценаристи пожартували: серія починається з того, що шістка приходить у кав'ярню, а їхні місця зайняли автори проекту:  Кевін Брайт, Марта Кауффман і Девід Крейн.

Цікаво, що лише нещодавно глядачі дізналися, чому найкращий столик у «Central Perk» завжди залишався вільним. Виявляється, сценаристи шоу подбали про це. В різних серіях в кадр потрапляє табличка «Зарезервовано», яка стоїть на столі. Часто табличку ховали за іншими предметами, тому більшість глядачів багато років поспіль не бачили її.

Всі зйомки проходили в павільйонах компанії Warner Brothers в штаті Каліфорнія. Відповідно, кав’ярня також була лише декорацією. Проте із закінченням серіалу по всьому світу почали відкривати кав’ярні, які були точною копією «Central Perk». На відкритті однієї з них побував Джеймс Майкл Тайлер (Гантер). Цікаво, що Джеймс Майкл Тайлер отримав роль Гантера лише завдяки тому, що, на відміну від інших акторів, вмів користуватися кавовою машинкою. Протягом перших півтора року завданням Гантера було просто безмовно приносити каву. Свою першу репліку він вимовив тільки в другому сезоні. До слова, просто перед зйомками друг-перукар практикував на Джеймсові свої навички, тому чоловік став яскравим блондином. Образ настільки сподобався продюсерам, що акторові довелося фарбувати волосся щотижня.

Цікаво, що керівництво ще до початку зйомок вирішило зробити героїв старшими на 2 – 3 роки, а події першої сцени перенести з кав’ярні в закусочку. Проте автори відстояли ідею з «Central Perk».

Ще один факт: знаменитий диван, на якому друзі провели половину ефірного часу, був знайдений на складі Warner Brothers. Варто зазначити, що він був не в найкращому стані, тому в перших епізодах його накривали пледами. А для створення живого інтер’єру на майданчику працювала людина, завданням якої було щоразу переставляти предмети місцями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему