26 Січня 2018
Новини

Пугачову від маніяка Скаженого врятувала консьєржка

Пугачову від маніяка Скаженого врятувала консьєржка

Примадонна навіть не підозрювала, що за нею полює серійний маніяк Анатолій Нагієв на прізвисько Скажений.

Своє перше зґвалтування Нагієв скоїв, коли йому було 17 років. У 1975 році жертвою невисокого, але міцно збитого юнака стала лаборантка ПТУ. Дівчина в міліцію не заявляла, і незабаром послідувало друге зґвалтування, а за ним – і третє. Але третя жертва – однокласниця Нагієва – на відміну від перших двох подала заяву в міліцію: хлопця засудили до шести років.

У січні 1979 року Нагієва  випустили «на поселення». Познайомившись на привокзальній площі з Ольгою Дем'яненко, Нагієв отримав запрошення в гості. Там він порізав жінку, завдавши їй 30 ножових поранень, після чого зґвалтував. Труп Дем'яненко знайшли тільки через три дні, важливі докази були упущені, і Нагієв дуже скоро зрозумів: він поза підозрою. Через чотири місяці він вчинив нове вбивство. З середини листопада 1979 р. до середини вересня 1980 р. нелюд здійснив понад 30 нападів на жінок – грабував і  ґвалтував. Найбільший резонанс викликало масове вбивство в поїзді «Харків – Москва», жертвами вбивці стали відразу 4 жінки: 2 провідниці і 2 пасажирки.

Як виявилось, ще на зоні в голові маніяка визріла ідея: зґвалтувати зірку радянської естради Аллу Пугачову. На волю він вийшов з думкою розправитися зі співачкою. До речі, більшість жертв Нагієва зовні були схожі на Пугачову, а сам вбивця був дуже близький до здійснення свого задуму. Роздобувши адресу Алли Борисівни, він приїхав до Москви і відправився «на справу».

Після чергового великого концерту Пугачова приїхала додому, увійшла в під'їзд. За мить у нього увійшов невисокий, кремезний хлопець.

– Молодий чоловіче, ви до кого? – запитала несподівано сухенька консьєржка, збивши хлопця з пантелику.

Ліфт в цей час, закривши свої двері, повіз Примадонну, а розгублений Нагієв вискочив з під'їзду. Він планував повторити спробу нападу, але його затримали. Курський обласний суд засудив злочинця до вищої міри покарання – смертної кари. Але Нагієв утік. Деякий час він маскувався під циганку, а згодом його затримали, випустивши у нього сім куль, але Нагієв вижив. В останню ніч свого життя він ще примудрився влаштувати бійку і відкусити офіцеру палець на руці. В жовтні 1981 року вирок по Нагієву привели у виконання.

За матеріалами видання «КП в Україні»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему