26 Січня 2018
Новини

Сьогодні вітаємо працівників митної служби

Сьогодні вітаємо працівників митної служби

Митники всього світу сьогодні відзначають міжнародне свято! Не втратьте нагоди для привітань!

Міжнародний день митника

26 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день митника (International Customs Day) – професійне свято всіх працівників митних служб планети. 26 січня 1953 року в Брюсселі відбулася перша сесія Ради митного співробітництва, яка в 1994 році отримала свою нинішню назву – Всесвітня митна організація (World Customs Organization). На ній були представлені главами своїх митних служб 17 країн Європи. Через 30 років, у 1983 році, саме цей день був обраний як щорічне свято Міжнародного дня митника. Ідеї митного співтовариства отримали великий відгук.

Досить швидко зі скромної організації, що об’єднує обмежене число європейських держав, Рада митної співпраці перетворилася на авторитетну організацію міжнародного масштабу. В цей час Всесвітня митна організація об’єднує 182 держави-члени, які керують понад 98% усієї міжнародної торгівлі. Три чверті з них є країнами, що розвиваються. Міжнародний день митника є приводом не тільки для прояву міжнародної солідарності митних служб усього світу, підбиття підсумків роботи за рік і складання планів на майбутній, а й для залучення уваги громадськості до значущості ролі митниці в економічному та соціальному розвитку суспільства. Сьогодні своє професійне свято відзначають понад 800 тисяч осіб – така загальна чисельність митників у всьому світі.

Релігійні свята

Мучеників Єрмила та Стратоніка. Преподобного Іринарха, затворника Ростовського. Преподобного Єлеазара Анзерського. Мученика Петра Анійського. Преподобного Якова, єпископа Низибійського.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Читання
Друге соборне послання апостола Петра: глава І, вірші 1–10; Євангеліє від Марка: глава ХІІІ, вірші 1–8.

Піст: не споживаємо м’ясного, молочного, яєць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему