26 Січня 2018
Новини

Долар став дешевшати після розмови Порошенка із главою МВФ

Долар став дешевшати після розмови Порошенка із главою МВФ

Зустріч Президента України і керівника МВФ Крістін Лагарт можна назвати позитивною для України, повідомляє видання «КП в Україні».

Петро Порошенко провів зустріч із главою МВФ під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Одразу після цієї зустрічі в Україні зафіксовано певне зниження курсу долара. Якщо згадати текст листа МВФ після публікації президентського законопроекту про антикорупційні суди, то можна сказати, що в фонді змінили гнів на милість. Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард назвала позитивною і конструктивною цю зустріч і підтвердила готовність продовжити підтримку нашої країни. При цьому вона закликала скористатися хорошою зовнішньою кон’юнктурою для прискорення реформ.

А Президент, схоже, пообіцяв внести всі необхідні зміни до другого читання закону про створення Антикорупційного суду. При цьому гарантував, що правки будуть враховувати рекомендації Венеціанської комісії, як цього вимагає МВФ.

За словами глави держави, Україна не прагне заморозити процес реформ у зв’язку з політичним циклом і має намір досягти значного прогресу у формуванні якісного інвестиційного клімату й, отже, економічного зростання.

Такі позитивні новини досить швидко позначилися і на валютному ринку України. Зранку долар на міжбанку подешевшав відразу на 10 копійок. За один «зелений» давали вже 27,86 грн. Фінансовий аналітик Віталій Шапран вважає, що вже наступного тижня долар може почати дешевшати більш істотно. На руку українській валюті зіграє потепління і початок підготовки до посівної, через що аграрії почнуть міняти надлишки валюти на гривню.

Хоча далеко не всі експерти впевнені в тому, що зміцнення гривні стане довгостроковим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему