24 Січня 2018
Новини

Зібралися в аеропорт? Переконайтеся, що там працює кіт!

Зібралися в аеропорт? Переконайтеся, що там працює кіт!

Міжнародний аеропорт Калгарі, що у Канаді, розширює свою програму з поліпшення настрою у пасажирів, які нервують перед вильотом. У 2016 році на «роботу» в термінал влаштувалися собаки. Віднині, як повідомляють ЗМІ, на летовищі працюватимуть і коти.

Серед них – трирічний рудий Тез. Його привезли до термінала волонтери. Одна з відвідувачок аеропорту сказала, що до зустрічі з Тезом не вірила, що і справді кіт здатен маніпулювати настроєм, розслабляючи та заспокоюючи нервову систему.

Працівники аеропорту зазначають, що багато пасажирів дивується, так як очікували зустріти вже звичних собак.

Цікаво, що американські вчені встановили: коти благотворно впливають на організм людини. Наприклад, кіт влягається на хворе місце господаря, віддаючи йому тепло і створюючи легку вібрацію від муркотіння. А просте погладжування сприяє зняттю зайвої статичної напруги, і з погляду енергетичного поля це теж непогано.

Також учені мужі заявляють, що муркотіння створює особливу амплітуду звукових коливань. Саме розміреність звукових хвиль передається в організм людини, а частота дихання у людини стає такою ж, як і в кота. Людина заспокоюється, дихання нормалізується, настрій підіймається. Тож кіт допомагає побороти стрес, який відчувають 75% осіб, які готуються до перельоту.

Раніше повідомлялося, що американська авіакомпанія United Airlines також запустила послугу із заспокоєння пасажирів за допомогою собак. Перевізник вирішив розмістити 230 навчених кудлатих породи золотистий ретривер у семи аеропортах США. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему