16 Січня 2018
Новини

Плата за харчування у дитсадках зросла на третину

Плата за харчування у дитсадках зросла на третину

З нового року подорожчало харчування дітей у дитсадках. Відтепер середні витрати для сім’ї, малюк якої відвідує державний міський ДНЗ, становитимуть майже півтисячі гривень. Адже, крім харчування, батьки також оплачують гуртки, вносять платежі у фонди дитсадків та груп.

Згідно з рішенням виконкому Луцької міської ради від 20 грудня 2017 року, грошова норма витрат на харчування одного малюка з початку 2018 року в день збільшилася: для ясельних груп (до 3 років) – на 6 грн; для дітей віком від 3 до 6 –7 років – на 7,70 грн. Загальна сума витрат на харчування однієї дитини в день становить – 20 грн (до 3 років) та 25 грн (від 3 до 7 років).

Як повідомляють батьки, плата за харчування дітей від 3 років зросла для них із 10,38 до 15 грн, що становить 60 відсотків вартості загальних витрат на цю статтю видатків.

Для порівняння, у Рівному в результаті підвищення в середньому вартість одного дітодня для ясельних груп збільшилася на 4 грн (з яких 2 грн платитимуть батьки  та 2 грн – з міського бюджету), а для старших груп – на 6 грн у відповідному співвідношенні.

Батьки рівненських дошкільнят ясельних груп з нового року платять за харчування по 10 грн у день (200 грн/місяць), а старших груп  – 13 грн/день (260 грн/місяць).

За словами начальника відділу дошкільної освіти Рівненської міської ради Галини Ремизович, причина підвищення грошових норм на утримання дітей у дошкільних закладах очевидна – значне подорожчання вартості продуктів за останній рік. Адже, як зазначає Ремизович, для малюків дуже важливо правильно харчуватися та отримувати повноцінне збалансоване меню, що на сьогодні є зовсім не дешево.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему