5 Січня 2018
Новини

Жінка провалилася в колодязь і знайшла там зниклого хлопчика

Жінка провалилася в колодязь і знайшла там зниклого хлопчика

Порятунок хлопчика можна назвати справжнім новорічним дивом. У Татарстані 10-річний хлопчик на ім’я Булат упав у відкритий колодязь. Це місце замело снігом, і криків про допомогу ніхто не чув.

На пошуки вирушили рятувальники, пожежники, поліцейські та небайдужі жителі села. Більше як 120 осіб досліджували прибережну територію річки.

Добровольці прочісували територію, і не один раз – доти, доки одна із жінок-волонтерів теж не провалилася в той самий колектор. Падаючи, вона отримала травму, але зате учня знайшли і врятували.

Велика щаслива родина тепер у зборі. 10-річний Булат посміхається і наминає солодощі, вже й не віриться, що зовсім недавно він ледь не загинув. Школяр пішов гуляти, піднялася сильна заметіль, і разом із санчатами він звалився у відкритий каналізаційний люк.

Село Черемшан маленьке. І всі вже зневірилися, коли не змогли виявити дитину за шість годин пошуків. У Булата на той час було серйозне переохолодження, він знесилів і почав засинати.

Аж раптом – і це дійсно схоже на диво – одна з волонтерів, які допомагали поліцейським, потрапила у той же колодязь. Це була Гулія Ярулліна.

«Перша думка була, що хлопчик мертвий, він лежав, як труп. Коли я закричала з переляку, він прокинувся і теж закричав. Я кажу: «Не бійся, ми тебе шукали і нарешті знайшли». Він зрадів, застрибав», – прокоментувала Ярулліна.

Відкритий колодязь у заметіль припорошило снігом, який час від часу падав і на дно. Хлопчик переповз до краю і, притиснувшись до стіни, ліг у свої санчата. А тому й не постраждав у той момент, коли впала Гулія.

Булат Мухаметшин: «Коли я провалився, я думав, що звідти не виберуся, а потім почав кликати допомогу, а коли зрозумів, що це не допоможе, вирішив видертися самостійно. Мені не вистачило 20 сантиметрів. І потім я знову став кричати. І так кричав до вечора. Потім у мене скінчилися сили, і я вирішив заснути».

Гулія під час падіння отримала травму хребта: лікарі поки заборонили їй сидіти і довго ходити. Вона повинна перебувати в палаті місцевої ЦРЛ, але не захотіла затримуватися в лікарні: вдома дві дочки, і за ними комусь треба наглядати, поки батько на роботі. Гулія як волонтер завжди активно допомагає чоловікові-рятівнику в пошуках. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему