4 Січня 2018
Новини

Як вам такий метод: відмічатися в парламенті відбитками пальців?

Як вам такий метод: відмічатися в парламенті відбитками пальців?

Дієвий метод: депутатів змусили відмічатися в парламенті відбитками пальців

Такий ефективний спосіб боротьби з парламентарями-прогульниками офіційно запровадили в Аргентині.

Віднині аргентинські депутати муситимуть підтверджувати свою присутність на засіданнях законодавчого органу влади, скануючи відбитки пальців у момент приходу на роботу і щоразу заходячи і виходячи з приміщення. Про це пише видання La Nation.

В парламенті країни – Національному конгресі Аргентини – увели біометричну систему контролю відвідування.  Тепер члени парламенту і працівники апарату муситимуть відмічатися на робочому місці за допомогою відбитка пальця. Скануватимуть «пальчики» у них при виході і вході в будівлю. Таким чином будуть боротися зі злісними прогульниками.

Це нововведення вже підтвердило свою ефективність: лише за останній час завдяки системі сканування відбитків вдалося виявити 190 осіб, які дозволили собі без поважних причин у загальному прогуляти два робочих місяці. 160 із них буде звільнено, ще тридцятеро подали у відставку самі. Ще 700 разів інші аргентинські обранці народу пропускали засідання епізодично.

Крім того, як відзначають автори матеріалу, в парламенті тепер регулярно помічають персон, які раніше вкрай рідко вшановували ці стіни своєю присутністю.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему