2 Січня 2018
Новини

«Будьмо» - елітний український ресторан у В’єтнамі

«Будьмо» - елітний український ресторан у В’єтнамі

Мандруватимете столицею В’єтнаму Ханоєм? Тоді не забудьте завітати у колоритний ресторанчик «Будьмо». Там вас зустрінуть традиційним українським привітанням та нагодують смачними вітчизняними стравами.

Власник ресторану – Вадим. Він народився у Кам'янці-Подільському. Там і закінчив школу. Проте за вищою освітою відправився у В’єтнам. І ось уже протягом двадцяти років чоловік живе у столиці В’єтнаму – Ханої. Саме тут він відкрив ресторан з дивною для в’єтнамців, та такою рідною для українців назвою «Будьмо».

На вході гостей зустрічають офіціанти у вишиванках. Дах стилізований під солом’яний, проте насправді виготовлений з бананових листків. По периметру розставлений тин із ліпленими глечиками. Для тих, хто хоче усамітнитися, на території розташована затишна колиба.

Інтер’єр оздоблений українською символікою. На стіні висить картина Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану». Поряд розвівається жовто-синій стяг.

Другий поверх ресторану «Будьмо» витриманий в стилі Радянського Союзу. Якщо на першому поверсі стіни прикрашають козаки та картини біленьких глиняних українських хатинок, то тут висять портрети Леніна та Брежнєва, колекція марок та значків.

Здавалося б, гості такого ресторанчика – виключно вихідці з СРСР, проте у колоритний заклад залюбки приходять і місцеві.

Чим вас пригостять у ресторанчику? Власник сам виготовляє настоянки. В меню немає екзотичних страв, проте можна знайти знайому нам їжу: від домашніх ковбасок до салату «Олів’є». Гостей частують горілкою, настояною на журавлині, перці та хріні. Цікаво, що компоненти господарю доставляють просто з України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему