29 Грудня 2017
Новини

В Домінікані на поминках за жертвами токсичного рому люди потруїлися токсичним ромом

В Домінікані на поминках за жертвами токсичного рому люди потруїлися токсичним ромом

Домініканці стали жертвами алкогольної інтоксикації, коли поминали покійників, що померли від отруєння «паленим» ромом.

Десятки людей у Домініканській Республіці отруїлися після розпивання саморобного алкогольного напою з метаном. Як інформує влада карибської країни, минулого тижня сталися два випадки масового отруєння «самопальним» алкоголем, унаслідок яких загинуло загалом 11 осіб. Про це пише видання Associated Press.

Повідомляється,що кілька десятків мешканців району на кордоні з Гаїті отруїлися саморобним гаїтянським селянським ромом і декілька з них померли. Понад те, коли наступного дня земляки небіжчиків зібралися на поминки за ними, то напилися того самого токсичного рому, що закінчилося новими випадками інтоксикації і смертями. За даними місцевих владців, загальна кількість померлих від отруєння ромом сягнула як мінімум 11 осіб, ще 21 домініканець опинився в лікарні.

Як заявив глава міністерства охорони здоров’я республіки Альтаграс’я Гузман, зараз встановлюється джерело смертоносного рому з метиловим спиртом, який забрав стільки життів. Так як інциденти сталися неподалік Гаїті, то міністр не виключає, що і в сусідній острівній державі є жертви цього пійла.

Для довідки. Гаїтянський селянський ром також відомий під назвою «клайрін» і виготовляється із цукрової тростини. Дуже популярний у країні через свою дешевизну у порівнянні з ромом кращої дестиляції. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему