28 Грудня 2017
Новини

Кому у 2018-му можуть відмовити у субсидії

Кому у 2018-му можуть відмовити у субсидії

На наступний рік у державному бюджеті заклали 70 млрд грн, які спрямують на допомогу українцям в оплаті житлово-комунальних послуг.

Хоча прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і заспокоює, що українці, які потребують допомоги, зможуть легко і безперешкодно її отримати, втім насправді є чимало факторів, через які в субсидії можуть відмовити. 

Так, сім’я може не одержати дотації, якщо попередньо не сплатила за споживання послуг, вартість яких перевищує фіндопомогу. Виняток становить той випадок, коли затримали зарплату або пенсію. Тому якщо вам боргують, подбайте, аби це документально підтверджувалося. Після погашення заборгованості, громадянин може відновити субсидію.

Крім цього, держава відмовлятиме у субсидії тим, хто надає недостовірні дані про власний дохід. Також субсидію можна не отримати, якщо громадянин змінив місце проживання. Щоб відновити її, потрібно ще раз оформити документи вже за новою адресою. У разі смерті отримувача допомоги держава припиняє виплачувати дотації.

Ініціатором скасування субсидії може виступати соціальний інспектор, якщо він виявив ознаки порушень матеріально-побутових умов. Також держава припиняє фіндопомогу у разі заяви від власника чи орендаря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему