27 Грудня 2017
Новини

На Волині судитимуть лікаря, через бездіяльність якого три роки тому помер пацієнт

На Волині судитимуть лікаря, через бездіяльність якого три роки тому помер пацієнт

Невдовзі медик постане перед судом, який і визначить йому покарання.

Локачинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про неналежне виконання завідувачем одного з відділень Локачинської центральної районної лікарні своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть пацієнта. Повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як йдеться в повідомленні, вночі 18 січня 2015 року лікар, будучи зобов’язаним надавати хворому своєчасну та кваліфіковану медичну допомогу, не провів та не наполіг на проведенні йому інструментальних обстежень. Вони були потрібні, аби виключити чи підтвердити наявність у чоловіка такого ускладнення перебігу виразкової хвороби, як перфорація виразки.

Це стало причиною несвоєчасного встановлення правильного клінічного діагнозу та несвоєчасного надання адекватної медичної допомоги, що в подальшому призвело до смерті 55-річного пацієнта.

Нині лікаря обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому покарання. 

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему