22 Грудня 2017
Новини

Apple навмисно уповільнює роботу старих айфонів

Apple навмисно уповільнює роботу старих айфонів

Компанія Apple визнала, що навмисно знижує швидкість роботи деяких старих моделей iPhone.

Як заявили представники Apple, літій-іонні батареї в смартфонах із часом зношуються і втрачають ємність у холодну погоду, саме тому пристрої могли раптово вимикатися. Щоб запобігти цьому, в гаджети була додана функція зниження частоти процесора. Пише businessinsider.com.

У прес-службі компанії відзначили, що вводять цю «функцію» для того, щоб забезпечити кращу роботу акумуляторів. Підкреслюється, що обмеження дозволяє підвищити тривалість роботи батареї та уникнути проблеми з раптовими відключеннями смартфонів.

При цьому, на думку представників Apple, користувачі здебільшого не помічають зниження тактової частоти процесорів.

«Минулого року ми додали цю функцію в iPhone 6, iPhone 6s і iPhone SE, щоб запобігти мимовільному відключенню. Найближчим часом вона з’явиться і на iPhone 7 з виходом оновлення iOS 11.2.», – цитує портал заяву компанії.

У корпорації вважають, що таким чином вони дбають про покупців їхньої продукції, адже завдяки функції зниження частоти процесора телефон здатний прослужити більш тривалий період. Відзначається, що першим, хто помітив нововведення, став користувач Reddit, який заявив, що після заміни акумулятора його смартфон став працювати набагато швидше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему