22 Грудня 2017
Новини

Хто мудріший: бідний чи багатий?

Хто мудріший: бідний чи багатий?

Результати онлайн-опитування показали, що люди, які належать до нижчих соціальних верств, міркують мудріше, ніж навіть представники середнього вищого класу. З іншого боку, достовірного зв’язку між рівнем інтелекту і мудрістю під час конфліктів ученим виявити не вдалося. Пишуть fakty.ictv.ua.

Психологи Ігор Гроссман  і Джастін Бріенца з Університету Ватерлоо спробували визначити, чи є зв’язок між соціальним класом і мудрістю при вирішенні конфліктів. Дослідження відбувалося у два етапи: в першому взяли участь 2145 осіб, у другому – 299.

Відтак команда вчених провела онлайн-опитування, учасниками якого стали жителі США. Добровольці повинні були згадати будь-яку недавню сварку, наприклад із товаришем або колегою, а потім заповнити анкету.

У ній було 20 питань, що з’ясовували деталі поведінки респондентів під час конфлікту. Наприклад чи намагалися вони зрозуміти причини дій іншої людини або чи намагалися вони подивитися на ситуацію з боку.

Паралельно Гроссман і Бріенца збирали статистику про середні доходи.

У другій частині дослідження учасниками стали представники різних класів, – від бідних безробітних до багатих.Вони проходили тест Векслера на рівень інтелекту, а також читали листи в колонку порад . В одному з них йшлося про вибір сторін у суперечці між спільними друзями.

А після прочитання кожен учасник обговорював з інтерв’юером, як розвиватиметься описана читачем ситуація.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему