15 Грудня 2017
Новини

Ангарський маніяк зізнався в убивстві 22 жінок, а згодом ще в 59 аналогічних злочинах

Ангарський маніяк зізнався в убивстві  22 жінок,  а згодом ще в 59 аналогічних злочинах

За даними слідства, на рахунку Попкова не менше 84 вбивств на території Іркутської області в період з 1992 по 2010 роки – пишуть російські ЗМІ.

Михайло Попков, який отримав прізвисько Ангарський маніяк, найближчим часом постане перед судом в Іркутську. В ході розслідування кримінальної справи оперативникам вдалося встановити причетність Попкова до ще 60 епізодів посягань на життя людей.

«За вчинення 22 вбивств і двох замахів на вбивство жінок в січні 2015 року Іркутським обласним судом Попков вже був засуджений до довічного позбавлення волі. Разом з тим робота із викриття його злочинної діяльності тривала, слідчим СК Росії по Іркутській області спільно зі співробітниками спеціалізованої оперативної групи ГУ МВС по регіону вдалося розкрити ще 60 епізодів злочинів», - зазначила представник відомства.

У ході слідства правоохоронні органи провели величезну роботу - вивчено понад 350 кримінальних справ і матеріалів перевірок, опитано понад тисячу свідків, проведена ексгумація 20 тіл потерпілих, призначено та проведено понад 200 судових експертиз, з них 60 складних комісійних. А під час огляду місць злочинів були знайдені нові останки жертв, знаряддя вбивств та інші речові докази 15-20-річної давності. Таким чином, загальний обсяг кримінальної справи становить 322 томи.

Обставини і кількість скоєних Попковим злочинів викликали у слідчих сумніви в його психічній повноцінності. В результаті чого злочинець був відправлений на проходження психолого-психіатричної експертизи, яку проводили фахівці наукового центру соціальної і судової психіатрії ім. В.П. Сербського.

«Згідно з висновками експертів, Попков хронічним психічним розладом, тимчасовим психічним розладом, недоумством або іншим хворобливим станом психіки не страждав і не страждає. У період, що відноситься до інкримінованих діянь, у Попкова не було будь-якого тимчасового психічного розладу. На момент проведення експертизи Попков також міг усвідомлювати фактичний характер і суспільну небезпеку своїх дій та керувати ними», - повідомила представник відомства.

Нагадаємо, Михайло Попков ще в 2015 році був засуджений до довічного позбавлення волі за вбивство 22 жінок. А пізніше зізнався ще в 59 аналогічних злочинах. В цілому серійний маніяк орудував на території Іркутської області майже 20 років. У той же час чоловік до сих пір не розкаявся у своїх злочинах і вважає, що його жертви «самі винні». Тому збирається писати прохання президентові про помилування і розраховує вийти на свободу через вісім років.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали