12 Грудня 2017
Новини

Чому зубні протези шкідливі?

Чому зубні протези шкідливі?

Використання зубних протезів загрожує людині недоїданням. До такого висновку прийшли вчені з Королівського коледжу Лондона, а їх дослідження опубліковано в науковому журналі.

Вставні щелепи заважають пережовувати здорову їжу - наприклад, м'ясо, горіхи, волокнисті фрукти і овочі. Такі ж проблеми виникають і у тих, хто колись втратив зуби, але протези не носить. Як відзначають дослідники, в обох випадках через недоїдання слабшають м'язи, кістки і суглоби, що загрожує травмами та переломами.

«На сьогоднішній день практично вся боротьба з травматичністю зав'язана на дієтах і на розвитку у людей грамотного підходу до харчування, а вплив зубів на проблеми в старості заперечується», - зауважив один з авторів наукової роботи, доктор Ваель Саббах.

У дослідженні взяли участь більше 1800 осіб, середній вік учасника склав 62 роки. Їх розбили на групи (власники мінімум 20 зубів і дві групи тих, у кого їх менше - одні носили протези, інші - нічого), розрахували індекс маси тіла і проаналізували стан зубів, тканин і кісток. Результати показали, що наявність штучних зубів підвищує ризик недоїдання або «ламкості» на 32%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему