11 Грудня 2017
Новини

На Волині шахраї, які назвалися службою безпеки банку зняли з рахунків майже 100 тисяч гривень

На Волині шахраї, які назвалися службою безпеки банку зняли з рахунків майже 100 тисяч гривень

Зловмисники повідомляють про необхідність зміни пін-коду чи блокування або розблокування банківської картки.

Нещодавно, стало відомо, що у Волинській області шахраї заволоділи 60 тисячами гривень, знявши їх із рахунку лучанки. Того ж дня ще один мешканець обласного центру позбувся майже 25 тисяч гривень, а ще інший – понад 12 тисяч гривень.  Усіх трьох потерпілих ошукали шахраї, які назвалися службою безпеки банку та повідомили про необхідність розблокування банківської картки. Поінформували у прес-службі прокуратури області.

Загалом, за 11 місяців цього року кількість таких злочинів у Луцьку зросла на 17%.  Зокрема, вчинено 492 шахрайства, коли минулоріч за цей період – 420.

І хоч схеми, за якими працюють зловмисники – доволі типові, кількість таких правопорушень не зменшується. Аби запобігти вчиненню таких шахрайств, необхідно при отриманні цих дзвінків  звернутись у найближче відділення свого банку та перевірити інформацію або ж зателефонувати на гарячу лінію банку та поцікавитись станом рахунку, при цьому не повідомляючи шахраям жодної інформації щодо себе та своєї банківської картки, застерігають в прокуратурі області. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали