На помилці авторів «Гри престолів» Starbucks заробила мільярди доларів (фото)

На помилці авторів «Гри престолів» Starbucks заробила мільярди доларів (фото)

За попередніми оцінками американських маркетологів, ненавмисна прихована реклама Starbucks у четвертому епізоді фінального сезону «Гри престолів» приніс кавовому магнату $ 2,3 мільярда.

Про це пише Місто із посиланням на CNBC.

Як повідомлялося раніше, у четвертій серії під час застілля Дейенеріс, Джона Сноу і Тормунда на екрані з’явився кавовий стаканчик, схожий на Starbucks.

Помилку виявили фанати з мережі. На екрані дійсно ненадовго з’явився звичайний одноразовий стаканчик з-під кави, якими користується і Starbucks, але на ньому не знайшли пізнавальної емблеми. Актриса Емілія Кларк підтвердила, що Starbucks просто немає у Белфасті, і на зйомках його не буває.

Експерти оцінили прибуток у понад 2 млрд доларів США і пропонують занести цей випадок у історію вдалих, хоч і незапланованих рекламних кампаній. За відомостями Critical Mention, піар налічує близько 10 627 згадок Starbucks і «Гри престолів» онлайн (без урахування соцмереж), а також по телебаченню і радіо всього світу. Крім того, аналітики соціальних медіа та моніторингова платформа Talkwalker нарахували понад 193 тисячі згадувань протягом 48 годин про Starbucks і «Гру престолів». Теги з назвою компанії і серіалу розійшлися мережами, форумами, блогами і новинними сайтами.

Четверту серію в прямому ефірі дивилися 11,8 мільйона глядачів. Решта дивилися епізод онлайн. Цей несподіваний трафік і став причиною надзвичайної вигоди.

Керівник маркетингової компанії Hollywood Branded Стейсі Джонс повідомила: «Це унікальна можливість для Starbucks. Але в реальності цифри є лише верхівкою айсберга, тому що неможливо відстежити так зване «сарафанне радіо» і соцмережі».

Starbucks ніяк не коментує цю інформацію. Але на початку тижня на офіційній сторінці в Twitter з’явилися жарти на тему серіалу. Наприклад, припущення, що Дейенеріс отримала не те замовлення: «Дивно, що вона не замовила Напій Дракона».

HBO теж жартома відповіли, що помилка знімальної групи дійсно була, тому що Кхалісі не п’є лате, і у стакані був трав’яний чай.

Незважаючи на те, що HBO вже ліквідували стаканчик з 4-го епізоду, він продовжити жити у мемах і різних фанатських теоріях. Так, прихильники шоу по всьому світу жартують, що це Кубок Starbucks. Тому прибуток компанії зростатиме з кожним постом або новиною. А от реальний виробник напою, котрий з’явився в серії, залишилися поза увагою.

Наступна, 5 серія «Гри престолів» вийде на екрани 13 травня. Вона буде передостанньою у фінальному сезоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «То була не кава»: насправді Дейнеріс замовляла трав’яний чай

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Таблоїд, Фото, Курйози
В тему

Останні матеріали