Морські слони скористалися шатдауном і захопили пляж у Каліфорнії

Морські слони скористалися шатдауном і захопили пляж у Каліфорнії

Колонія морських слонів захопила пляж в Північній Каліфорнії, скориставшись шатдауном – тимчасовою зупинкою роботи урядових установ США.

Близько 60 дорослих морських ссавців із сімейства справжніх тюленів народили 35 малят і окупували прибережну зону одного з дев’яти найзнаменитіших національних парків штату, пише The News Times Today.

Слони – поки персонал парку сидів удома через шатдаун – знесли паркан і захопили популярний серед туристів плацдарм. Хоча місце їх постійного проживання – узбережжя на північ від Сан-Франциско, що є давнім домом для колонії з приблизно 1500 морських слонів. Вони відчували там себе захищеними, оскільки 30-метрові скелі приховували їх від людей, - розповідає працівник парку Джон Дель’Оссо. Ймовірно, недавні шторми затопили їх звичайну середовище проживання, ось слони і почали шукати щось покомфортніше «за рогом», вважає він.

Американці залишаються вірними собі і навіть під час шатдауну місцеві жителі, такі як Тереза Бейкер, лідер громадської організації «Афроамериканський досвід з вивчення природи і парків» організували прибирання сміття на території Пойнт-Рейєс. І були змушені відступити перед слонами.

«Протягом останніх кількох днів я допомагала збирати сміття в Пойнт-Рейєс. Колонія морських слонів захопила пляж, тому що через шатдаун там не було персоналу, який міг би керувати міграцією цих тварин», - зазначила Бейкер.

«Я був стурбований цими повідомленнями. Тварини повністю захопили пляж», - каже Делль'Оссо.

Коли він і його колеги нарешті вийшли на роботу і побачили, як байдикують на піску морські слони, то вони тут же закрили пляж для відвідувачів. Працівники парку навіть не думають переміщати тварин – ті якраз вигодовують народжених під час відсутності людини малят.

Персонал взагалі розглядає можливість організації екскурсій до колонії слонів – у всякому разі, поки їм платять за роботу (припинення шатдауну тимчасове, до 15 лютого).

Наглядачі вважають, що в будь-якому випадку морські слони побудуть у них в гостях недовго: своїх малят вони відлучають від грудей зазвичай в першому тижні березня, а в квітні і дорослі, і зміцнілі малюки залишають пляж-ясла. На цей момент, незважаючи на те, що вся команда національного парку на своїх робочих місцях, будь-який автомобільний по дорогах і пішохідний по екскурсійних стежках рух заборонено.

У той же час працівники парку і зоологи намагаються збагнути: як організувати для публіки спостереження за дивом природи - вигодовуванням дитинчат морськими слонами, щоб убезпечити людей і не турбувати морських гігантів.

«Це для нас і цікава менеджерська завдання, і прекрасна можливість, надана природою», - говорить керівник національного парку Сесілія Малдун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найкрасивіших пляжів світу

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему