Так лікувала спину, що аж без чоловіка зосталася

Сьогодні в Зої день народження 40 років.

Інша б на її місці раділа життю. Бо ж є і чоловік толковий, і донька, яка із золотою медаллю закінчила школу та вступила на навчання. Але Зої здавалося, що нинішнє її життя – то рутина, в якій уже ніколи не стати щасливою. Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

Оце-то «Райська насолода»!

Коли ближче до обіду давня подруга Неля телефоном вітала Зою з ювілеєм, то іменинниця замість радіти сказала: «Якщо чесно, то так мені паршиво сьогодні на душі. Навіть випити шампанського нема з ким». – «А де ж твій Юра?» – запитала Неля про чоловіка. «Як завжди – на роботі. Він же ж у нас «незамінний» хірург, – іронічно відповіла Зоя. – Для всіх має час, тільки не для мене». – «А дочка, батьки? Не будуть тебе вітати?» – «Дочка поїхала в літній табір. Батьки в селі, не можуть кинути хазяйство, – далі жалілася Зоя. – Так що, Нелю, якщо розділиш сьогодні зі мною святкування – буду рада».

Того ж вечора подруги зустрілися. Зоя далі плакалася, яке в неї паскудне життя. Тож, аби трохи втішити іменинницю, Неля витягнула із сумочки конверт, перемотаний святковою стрічкою. «Це тобі», – простягнула. «Що то? – зраділа Зоя і взялася відкривати конверт. – Пише – «Райська насолода». Якийсь прикол?» – «Це новий масажний салон. Там працює Мехмет. У цього турка просто чарівні пальчики. І твоє, як ти кажеш, «паскудне» життя в руках Мехмета заграє всіма барвами».

Коли через тиждень Неля зателефонувала подрузі спитати про враження від масажу, то навіть не здивувалася відповіді: «Слухай, я думала, розтану в руках Мехмета. Такого задоволення я зі своїм Юрою ні разу не відчувала, хоча за 20 років чого ми тільки не перепробували», – зізналася Зоя. «О, то з подарунком я не прогадала», – засміялася Неля. «Ні-ні! Я навіть купила абонемент на масаж на весь місяць».

Засекречені процедури

– Слухай, а куди це ти бігаєш постійно? – запитав Юра, побачивши, як жінка знову ввечері кудись чепуриться.

– А тобі не все одно? – фиркнула Зоя. – Я ж не запитую, де ти постійно пропадаєш.

– Бо ти і так знаєш: я на роботі. Ще й беру нічні чергування, щоб більше грошей для сім’ї принести. Чи то не ти мені дорікала, що зарплата лікаря не відповідає твоїм планам жити красиво?

– Але за 20 років ці плани так і не здійснилися, – далі дорікала Зоя. – Мої подруги давно мають розкішні особняки, їздять дорогими іномарками, по пару разів на рік літають на закордонні курорти. А що в мене? Звичайна квартира. «Беушна» машина. І по кілька разів на рік треба їздити в село картоплю садити-копати.

– Ну, ти знала, за кого заміж виходиш. Тому дорікай не мені, а собі, що не закадрила колись якогось бізнесмена, – сказав у відповідь Юра. – А мені скажи, куди ти все-таки постійно бігаєш. Може, в тебе якісь проблеми? Моя допомога потрібна?

Зоя спершу думала відбрехатися, але місяць абонемента на масаж уже закінчувався, для купівлі нового потрібні були гроші, тож вона вирішила скористатися моментом.

– Так, я не хотіла тебе хвилювати. Бо на роботі в тебе і так проблем вистачає, – змінила Зоя тон розмови. – В мене щось спину, було, прихопило. Неля, яка в нас на весіллі була дружкою, порадила хорошого спеціаліста. Оце ходжу зараз на процедури. Тому мені треба сім тисяч гривень.

– А що за спеціаліст? Які процедури проводить? – став розпитувати Юра. Бо для нього було трохи дивно: він, лікар, не знає, хто і що лікує його дружині.

– Слухай, просто дай сім тисяч. А я сама розберуся зі спиною. Добре? Ну, все, я побігла, – і вискочила з дому, так нічого до ладу не пояснивши.

Піймана на гарячому

Те, що «процедури для спини» вплинули не лише на Зоїну спину, Юрій помітив дуже швидко. Його дружина змінила зачіску, оновила гардероб. Не ходила, а пурхала від щастя. Навіть на чоловіка та дочку менше кричала. Одне слово – виглядала щасливою жінкою. На запитання Юри, який курс лікування проходить, Зоя казала, що, крім масажів, має процедури арома- та музикотерапії, заняття із психотерапевтом, звідси й такі разючі зміни в поведінці. Але прізвища спеціалістів дружина вперто не хотіла називати.

Коли наприкінці місяця Зоя знову попросила грошей, щоб і надалі платити за сеанси оздоровлення, Юра вирішив простежити, куди саме їздить його дружина і що то за клініка така.

На таксі чоловік попрямував за автівкою, якою кермувала Зоя. Над дверима, в які увійшла дружина, побачив вивіску «Райська насолода». Десь через пів години зайшов досередини, щоб оцінити рівень закладу, побачити, які спеціалісти там приймають. Якесь внутрішнє чуття потягнуло1 чоловіка піти в кінець коридору. А там крізь зачинені двері він почув голос Зої та якогось чоловіка. Сів під дверима і став чекати. Але тримати себе в руках ставало все важче. Бо з кабінету доносилися звуки не лише масажу. Сумнівів не було: Зоя зраджує. Тож урешті Юра вийшов на вулицю, сів у свою автівку, якою сюди приїхала дружина, і помчав світ за очі.

– Алло, Юро, нас обікрали! – десь через годину зателефонувала Зоя. – Я вийшла з процедур – машини нема!

– А райська насолода як – дає ефект? – запитав Юра.

Почувши, що Зоя від несподіванки замовкла, чоловік продовжив:

– Речі свої забереш із мого дому вже завтра. На розлучення я подам сам.

Зоя щось пробувала говорити. Але Юра просто поклав телефон і більше не піднімав від Зої трубки.

«Гаспадін» і його правила

Під час розлучення Зоя намагалася зберегти шлюб. Казала, не хоче лишати сиротою єдину дитину. Але 18-річна дочка була на боці батька.

Після того Зоя спробувала відсудити частину квартири чи хоча би машину. Але Юра ще до одруження став власником житла (отримав у спадок від бабусі). Автомобіль був зареєстрований на його батьків. Максимум, на що могла претендувати Зоя, – так це на побутову техніку, спільно набуту у шлюбі. Тож на зло чоловікові ексдружина вивезла з квартири до масажного салону пилосос і великий плазмовий телевізор.

Щоправда, Мехмет був не в захваті від такого повороту подій. Бо, як виявилося, в нього в Туреччині є дружина і троє дітей. «То ти брехав мені весь цей час?!» – волала Зоя, коли коханець розкрив правду про свою сім’ю. «А я тебе не обманював. Просто говорив не всю правду, – став на свій захист масажист. – Я люблю тебе. І хочу бути з тобою. Так воно і є. Ми навіть можемо разом жити. Ти на правах хазяйки будеш прибирати, їсти готувати, мене з роботи зустрічати. А я – твій «гаспадін» – буду тебе любити».

Зоя, як могла, себе втішала. Бо так, вона втратила чоловіка і дитину, квартиру і машину. «Але ж, – казала собі, – тепер ми з Мехметом будемо завжди разом. І хай там сидять у Туреччині його дружина і троє дітей, Мехмета я нікому не віддам!»

Втім поза масажним салоном коханець виявився зовсім іншою людиною. Повертаючись увечері додому, він тикав Зої пальцем, де вона погано прибрала, де посуд погано помила. Сварив, чому страву приготувала не так, як він любить. «Слухай, я тобі не прислуга!» – якось не витримала Зоя. «Ні, ти моя жінка. І в нас, мусульман, жінка має все робити по дому, – відповів Мехмет. – А райська насолода – то тільки в масажному салоні і тільки для клієнтів. Бо вони мені за це гроші платять».

І хто в усьому винен?..

Як ви здогадалися, Зоя побула з Мехметом недовго. Вже рік, як вона живе в Німеччині. Але плакалася знайомим, що дуже важко: мови не знає, нормальної роботи не має, зустрічається з якимось німцем років 60-ти, але кавалер такий скупий, що на побаченні кожен платить сам за себе, навіть якщо то кружечка найдешевшої кави.

Недавно я бачила Юру в місті. Йшов із вагітною дружиною і дівчинкою років семи. Жінка – лікарка з Юриної роботи, має дочку від першого шлюбу. Тепер подарує Юрі ще й сина. А дочка Юри від першого шлюбу схвалила татове рішення одружитися. Коли на канікули приїжджає в гості (бо навчається на лікарку в Чернівцях), то з новою татовою дружиною вони – хороші подруги.

«Мене так совість гризе, – зізналася мені якось Неля. – Це ж якби я не подарувала колись того сертифіката, може б, і не довелося Зої зараз починати життя з нуля». Але я вважаю, Неля тут узагалі ні до чого. А ви що думаєте?

Поліна Костюк

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кохання, Життя, шлюб