Коли нічого не допомагає: як правильно позбутися тарганів

Більшість магазинних засобів викликають звикання у тарганів і перестають діяти, тому комахи з'являються в квартирі знову.

Майстер-дезінфектор Олександр Карташов розповів, як від них позбутися, якщо нічого не працює.

«Життя з тарганами - це пекло. Боролися з ними в орендованій квартирі кілька років, але нічого не допомагало. Коли ми їхали на кілька днів, таргани окупували всю кухню. Повернувшись, включаєш світло, а вони всюди. Сотні тарганів в раковині, на столі і навіть в холодильнику. У підсумку вони нас перемогли, і ми з'їхали», - розповіла інтернет-користувачка.

За словами фахівця, при виявленні таргана в своїй квартирі краще відразу викликати професійного майстра. Використовувати засоби для самостійного застосування не рекомендується. Цим можна спровокувати погіршення ситуації. У магазині, як правило, продаються засоби минулого покоління, які викликають звикання у комах, вони стають стійкі до них. Як розповів майстер, потім буде складніше впоратися навіть з використанням професійних засобів.

Необхідно ретельно вибирати майстра, задавати всі питання. Професійний майстер на них завжди відповість. Також професіонал завжди працює в засобах індивідуального захисту: костюмі і протигазі. Всі препарати перебувають в спеціальній тарі. Ні в якому разі не в інших пляшечках. Наприклад, з-під лимонаду. На всі препарати повинні бути сертифікати. На думку майстра, обробка не може коштувати 500 гривень. Це обман. Крім того, необхідно звернути увагу і на гарантію. Вона не може бути більше року.

Щоб не отруїтися самому, потрібно чітко слідувати інструкціям майстра:

  • перед дезінфекцією необхідно прибрати продукти харчування в холодильник або закритий контейнер, засоби особистої гігієни (мило, прокладки), дитячі речі (соски, пляшечки, дитяче харчування), корм для тварин;
  • після дезінфекції не можна входити в приміщення як мінімум три години;
  • після треба добре провітрити і провести вологе прибирання, тобто вимити всі поверхні, з якими людина буде стикатися: стільниці, підвіконня, ручки, вимикачі. Важкодоступні місця, під столами, за шафами, за батареями, плінтуси, залишити на 7-10 днів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: квартира, Поради, цікаво знати