Від чого насправді залежить старіння

На думку вчених, процес старіння починається приблизно після 25 років. Але ніхто достовірно не знає, що конкретно впливає на наш зовнішній вигляд - спосіб життя або генетика.

Ось від чого насправді старіють люди.

Єдиної теорії, яка змогла б просто пояснити причини старіння, на сьогодні немає. Вчені вважають, що з часом організм зношується, накопичує ушкодження і стає більш крихким.

Безумовно, наш спосіб життя, харчування і середовище проживання сильно впливають на те, як ми швидко ми постаріємо. Однак французька довгожителька, найстаріша людей, що коли-небудь жили на Землі, курила все життя. І прожила до 120-річного віку. Це свідчить: думка про те, що генетика в тривалості життя грає лише 20%, неправда.

Спосіб життя, харчування і кількість стресу швидше впливають на якість життя. Хтось починає відчувати болі і погіршення в самопочутті вже в сорок років, а хтось доживає до 60 в досить хорошій формі.

Люди, які дотримуються здорового способу життя, живуть в середньому на 10-20 років довше, ніж любителі сигарет і алкоголю. З одного боку, це великий термін. З іншого боку, ніхто з них все одно не переходить віковий поріг довгожителів. А це, нагадаємо, 90 років.

На появу зморшок, в основному, впливає ультрафіолет. Тому косметологи наполегливо не радять засмагати і ходити в солярій, а ось використовувати SPF-крем цілий рік - так. До того ж, це вбереже вас від розвитку раку шкіри.

Так що дотримуватися здорового способу життя чи ні - це тільки ваше право. А зупинити старіння поки, на жаль, неможливо.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, здоровий спосіб життя, вчені, цікаві факти