Найбрудніші місця на кухні, про які ви не здогадуєтеся
Прийнято вважати, що найбільше мікробів у ванній кімнаті, проте насправді «найбруднішим» місцем у квартирі є кухня. Бактерії ховаються всюди, навіть там, де ви не очікуєте. Вони розмножуються блискавично і можуть спровокувати різні захворювання.
Ось на що треба звернути увагу при прибиранні.
Губки
У багатьох губки для миття посуду лежать на раковині місяцями, поки не втратять свій пристойний зовнішній вигляд. Однак це головне джерело мікробів на кухні. Матеріал, з якого зроблені губки, дуже комфортний для бактерій, вірусів і мікроорганізмів. Тому цей кухонний аксесуар потрібно міняти якомога частіше, в ідеалі - один раз в тиждень.
Злив в раковині
Ще одне місце скупчення бактерій – злив в раковині. Його потрібно регулярно чистити і дезінфікувати, як і будь-яку іншу поверхню на кухні. Щоб знищити мікробів, можна використовувати соду і оцет.
Обробні дошки
На дошках утворюються тріщини, в яких починають активно розмножуватися бактерії. За словами фахівців, їх там на 200% більше, ніж на сидінні унітазу, але мало хто проводить регулярно їх дезінфекцію. Крім того, не варто використовувати одну дошку для сирого м’яса і продуктів, готових до вживання, наприклад, зелені або овочів.
Ручки
Ручки духовки, холодильника, мікрохвильової печі, змішувачів, відра для сміття або на кухонних шафках, - це те, до чого ми торкаємося найчастіше. На них теж повно бактерій, тому експерти радять очищати їх по кілька разів на день. Можна використовувати антисептик або спиртові серветки.
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.