ТОП-7 помилок при приготуванні страв
Американський журнал Real Simple назвав сім помилок при приготуванні страв в домашніх умовах.
- Перша помилка - не читати рецепт до кінця перед початком процесу. Як зазначає видання, підготовка інгредієнтів і уважне ознайомлення з інструкцією є одними з найголовніших вимог.
- Друга помилка - переповнення сковороди під час смаження продуктів. Якщо класти інгредієнти в переповнену сковороду один на одного, то вони почнуть розмокати, через що не вийде приготувати їх з апетитною скоринкою.
- Поширений прорахунок при варінні макаронів - недостатня кількість солі у воді. Макарони вбирають воду під час приготування, тому для додавання їм аромату під час варіння необхідно всипати досить солі.
- Ще один прорахунок - використання сушених або залежаних приправ. Як нагадує Real Simple, сушені приправи з плином часу втрачають свою ароматність. Свіжі трави можуть повністю змінити смак страви, тоді як їх сушені аналоги не мають такого ефекту.
- Інше часте упущення полягає у використанні тупих ножів. Регулярна заточка ножів допомагає не тільки економити час і сили, але також робить процес приготування більш безпечним, відзначає видання.
- Відсутність на кухні харчового термометра також є помилкою, продовжує автор матеріалу. За його словами, використання цього пристрою є єдиним способом переконатися, що ви приготували м’ясо, птицю або рибу при потрібній температурі.
- Остання з перелічених помилок - ігнорування того факту, що під час приготування страву потрібно постійно куштувати.
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.