Унікальна технологія лікування артрозу та захворювань суглобів - відтепер на Волині!

Сьогодні побільшало людей, які страждають від болю у суглобах. Остеохондроз, артроз та інші захворювання суглобів і спини значно помолодшали.

Якщо донедавна ці недуги стосувалися здебільшого людей старшого віку, то сьогодні дуже часто звертаються 30 – 40-річні пацієнти, які вже мають проблеми з суглобами. Це ж стосується і патологій хребта.

Причинами цього явища є стан екології, харчування, малорухливий спосіб життя. Наші предки багато рухалися, вживали натуральну їжу, жили в гармонії з природою. Сьогодні ж цей баланс порушений – от і маємо наслідки.

Біль у суглобах спершу незначний. Далі ж сковує рух, і кожен крок стає надзвичайно болючим. Зазвичай українці вдаються до народної медицини, або займаються самолікуванням. Коли ж приходять до лікаря – недуга задавнена. Медикаментозне лікування допомагає, але часто дає лише тимчасовий ефект.

А ось в медичному центрі «Здорова сім’я» вже кілька років застосовують на практиці інноваційну методику лікування суглобів за допомогою плазми власної крові пацієнта. Називається вона PRP-терапія.

Про унікальне лікування захворювань хребта і суглобів PRP-клітинами, розповідає Роман Брус, лікар-травматолог центру.

– Романе Богдановичу, що таке PRP-терапія?

– PRP-терапія – це досить новий метод лікування плазмою крові, збагаченої тромбоцитами. Плазма, введена в проблемну зону, прискорює природну регенерацію клітин тканин, завдяки якій наші тканини оновлюються природним шляхом. Новітня технологія сприяє відновленню нормальної роботи суглобів, м’язів і сухожиль, знімає біль і запалення, стимулюють загоєння тканин. Лікарі медичного центру «Здорова сім’я» використовують метод для лікування застарілих травм, при захворюваннях суглобів, зв’язок, сухожиль: артрозів, остеохондрозів, переломів, розривів м’язів і сухожиль, болю у меніску, бурситів, шпор п’ят, професійних травм спортсменів тощо.

Застосування PRP-терапії для суглобів дозволяє ніби «розбудити» клітини хрящових тканин, унаслідок чого швидше загоюються мікротравми, тріщини і відновлюється кісткова структура.

Введення у суглоб PRP-клітин насправді є революційним методом серед інших  фізіотерапевтичних процедур, спрямованих на покращення живлення хряща.

– Тобто серед інших методів лікування хворих суглобів, саме цей Ви вважаєте найефективнішим?

– Так, адже при руйнуванні суглоба допоможуть лише дороговартісні операції – артроскопічне втручання, або протезування, тобто повна заміна суглоба, що також дорого та складно.

Щоб допомогти пацієнтам при руйнуванні хряща, основній проблемі в суглобах,  є кілька фізіотерапевтичних процедур, які, варто зауважити, в декілька разів ефективніші за медикаменти. Зокрема, артроскопічні процедури (операцію роблять всередині суглоба за допомогою артроскопа) та введення гіалуронової кислоти і хондропротекторів. Та я хотів би зазначити, що ці методи дороговартісні, складні та не до кінця ефективні.

Натомість лікування PRP-клітинами – ефективне і дешеве, а головна цінність – у повному відновленні хворих суглобів. Це довели провідні травматологи та ортопеди у всьому світі. Ми, зокрема, запозичили цю методику у клініці «Мayo Clinic» (США).

– Розкажіть докладніше про ін’єкції PRP, які Ви вважаєте дешевшими та ефективнішими.

– Це ін’єкція, яка складається з тромбоцитів і плазми, активує фактори росту і сприяє швидшому загоюванню. Для початку пацієнт здає кров (близько 20 мл) натщесерце або не менше ніж через 5 годин після їди. Взята з вени кров поміщається в спеціальну центрифугу. На виході із зазначеного обсягу крові виходить 4 – 5 мл збагаченої тромбоцитами плазми.

Далі отриману суміш за допомогою ін’єкції вводять в уражений м’яз, суглоб або тканину. Процедура може бути виконана під місцевою анестезією і проходить як звичайна ін’єкція. Сама ж процедура займає не більше від години, тобто є ефективною, простою, швидкою та безпечною для пацієнта. Натомість PRP-ін’єкція збільшує відновну функцію організму у 5 – 10 разів.

– Наскільки цей метод безпечний для пацієнта?

– Завдяки тому, що для ін’єкції використовують власну кров пацієнта під контролем лікаря, то ризик зараження або алергічної реакції відсутній. Пацієнт після уколу йде додому, чекаючи наступну ін’єкцію. Між кожним введенням перерва не менша від 21 дня. Курс лікування – три-чотири сеанси. Після маніпуляції пацієнтам призначають медикаментозне лікування.

За період застосування цього методу нашою клінікою лікування вже отримали декілька сотень пацієнтів. Результати вражають – негативних відгуків просто немає.

– Про ефективність цієї процедури Ви розповіли детально. А як щодо вартості?

– Вартість лікування залежить від кількості процедур. Але хочу зауважити, що лікування ін’єкціями PRP у десятки разів дешевше за  уколи гіалуронової кислоти, та у десятки разів ефективніше.

– Впевнена, що читачам нашої газети буде цікаво, де розташований ваш центр.

– Медичний центр «Здорова сім’я» розташований у Нововолинську,  на вул. Луцькій, 19 б. Хочу зауважити, що якщо пацієнти зателефонують до адміністрації клініки, то їм можуть допомогти доїхати до нас. Наші контактні телефони:  +38 067 3847678; +38 063 057 42 09. Також можна написати нам на сайт http://medical-center.com.ua.

Спілкувалась Ірина Белоцька

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя