Життя

У 75 років українська бабуся стала фотомоделлю

У 75 років українська бабуся стала фотомоделлю

Регіна Драч – справжня гуцулка. І не тільки тому, що все життя мешкала посеред гір та стрімких річок.

А й тому, що навіть у 75 років її очі випромінюють юнацький блиск, а дика енергія гір не дозволяє жінці нудьгувати навіть у поважному віці, — йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

 

Спорт залишила через травму ноги

– Народилася я у невеликому карпатському містечку Турка Львівської області, – розповідає пані Регіна. – Жили без розкошів. Але в моєму дитинстві всі були приблизно однакового достатку. Тому, попри матеріальні негаразди, ми вміли насолоджуватися життям. Узимку спускалися на лижах із засніжених гір та на ковзанах каталися на замерзлих річках. Улітку дітлахи, і я в тому числі, ганяли у футбол та грали в настільний теніс. Я навіть мала звання кандидата в майстри спорту.

На жаль, саме під час тренувань Регіна серйозно травмувала ногу. Тож із активним спортом довелося «зав’язати». А для майбутньої професії – обрати спокійну роботу кухаря-кондитера.

– Уміння смачно готувати мені, щоправда, пригодилося лише в особистому житті, – додає жінка. – Трудовий стаж, натомість, я заробляла на державній службі, причому половину років – у паспортному столі.

Саме на роботі Регіна познайомилася з тим, який на все життя став справді другою половинкою.

Високий, стрункий, та ще й при посаді начальника ДАІ, чоловік швидко полонив серце «справжньої гуцулки». Закохані одружилися. Народили трьох діток. Потім і внуків дочекалися. Минулої осені, щоб мамі з татом було веселіше, а дітям – легше доглядати за рідними, дочка із сином забрали батьків до себе у Львів. І саме завдяки цьому місту у Регіни Драч розпочалося абсолютно нове життя.

Для зйомок у рекламі перемогла сотню суперниць

– Я по життю була активною. Любила музику, танці, із задоволенням відвідувала концерти, – розповідає пані Регіна. – Завдяки дітям ми із чоловіком багато мандрували. Відвідали Грецію, Сінгапур, Таїланд, Дубаї, 2018-го побували на Балі. А торік невістка наважилася на ще одну «авантюру». Дізналася, що один із відомих у Львові спортклубів запрошує знятися у своїй рекламі жінку віком 60+. Я, звичайно, ніколи б на таке не наважилася сама. Але невістка подала мою кандидатуру.

Узяти участь у фотосесії, отримати славу та ще й підзаробити грошей у рекламі виявилося близько ста охочих бабусь. Тож організаторам довелося не просто. Утім серед сотні претенденток жінкою, яка випромінює енергію та спортивний азарт, журі вибрало саме Регіну Деркач.

Через місяць представники спортклубу зателефонували й запросили 75-річну кандидатку до зйомок. Щоправда, побоювалися, що на знімальному майданчику буде старшого віку жінка, яка може почуватися сковано чи навіть перелякано та не зможе передати в рекламі драйву спортклубу.

Проте переможниця кастингу перевершила всі сподівання рекламістів. Вона жартувала, сміялася, почувалася розкуто перед камерою фотоапарата. Навіть наважилася на кардинальну зміну іміджу.

– Коли мене вже обрали серед сотні претенденток, то сказали, що я повинна мати сиве волосся, яке виглядатиме з-під кепки, та яскравого забарвлення нігті, – пригадує пані Регіна. – Але де ж у нашому містечку (я ще тоді не переїхала до Львова) взяти лак для нігтів кольору м’яти чи дикої троянди та як відростити волосся?!

Утім трохи пошуків – і лак із сивою перукою були знайдені. А ще через трохи по всьому Львову – на білбордах, тролейбусах, будинках – з’явилося фото крутезної бабусі, яка запрошує всіх зайнятися спортом, незважаючи на вік та невпевненість у власних силах.

Гарною бути жінка може в будь-якому віці

Після такої несподіваної слави Регіна Драч іще більше переконалася: вік – це не перепона досягати чогось нового, а красивою можна бути навіть у 75.

– Жінка завжди повинна доглядати за собою: гарно вдягнутися, нанести акуратний макіяж. Бо тоді і дітям із онуками, і чоловікові, і їй самій буде приємно глянути на себе в дзеркало й отримати ще одну причину порадіти сьогоднішньому дню, – переконана оповідачка. – Бажання мати гарний вигляд слугує у свою чергу додатковим стимулом не сидіти в чотирьох стіну дому і не думати про болячки, а рухатися, спілкуватися, наповнювати життя приємними клопотами.

Коли одна з онучок пані Регіони опановувала ази модельного мистецтва, бабуся і в найсміливіших мріях не могла уявити, що моделлю може стати й сама. А тепер жінці навіть приємно, що завдяки рекламі стала впізнаваною у Львові, і чоловік, побачивши фото дружини на тролейбусі, з гордістю каже: «О, моя Регіна поїхала!..»

Ніна Грицюк

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Долі, львів
В тему

Останні матеріали