Відео

«Я скоро помру»: у Бердянську підлітки підпалили 12-річного друга

«Я скоро помру»: у Бердянську підлітки підпалили 12-річного друга

Нещодавно Україну сколихнула страшна новина: підлітки з Бердянська підпалили свого 12-річного друга заради «крутого» відео у соцмережах. Найстрашніше те, що постраждалий добровільно на це погодився.

Як повідомили в поліції Запорізької області, повідомлення про цей інцидент до них надійшов 29 листопада близько 1 години ночі. Про це правоохоронців попередили медики міської лікарні, коли до них потрапив підліток. 

Що відомо про трагедію?

29 листопада пізно ввечері друзі зібралися на квартирі одного з друзів, коли батьків не було вдома. Після споживання алкоголю у підлітків прокинувся азарт до жахливих авантюр, тому у них виникла ідея підпалили свого товариша і зняти все це на відео. Як повідомили підлітки, вони не очікували того, що підпал закінчиться опіками тіла постраждалого. Вони сподівалися на вогонь без опіків.

“Потерпілий розповів правоохоронцям, що опіки отримав внаслідок підпалу, який вчинили його друзі… Хлопець добровільно на це погодився, адже вся компанія намагалася зробити “круте” відео. Для цього двоє однолітків потерпілого зібралися за місцем мешкання одного з них, коли нікого з дорослих не було вдома, облили хлопця спиртом та підпалили. Весь процес знімали на телефон”, - повідомили в поліції.

Гасили свого товариша підлітки у ванні, сподіваючись, що інцидент не закінчиться травмами. Однак, помітивши опіки на тілі свого друга, підлітки злякалися і відвели потерпілого додому, нікому нічого не кажучи.

Як себе почуває потерпілий?

Швидку викликала мати постраждалого. Підліток отримав термічні опіки ІІ ступеня і зараз перебуває у реанімації Бердянської міської лікарні. Медики повідомили, що у хлопця обгоріло 30% тіла.

Директор Бердянського територіального медичного об'єднання Дмитро Єгоров повідомив, що стан дитини на цей час ближче до середнього ступеню важкості.

"Дитина зараз перебуває у відділенні реанімації. Завтра планується переведення його до обласного опікового відділення.

Він притомний, орієнтується… Але через те, що це дитина й до 30% опіків поверхні тіла, він переводиться до Запоріжжя, до опікового відділення," - розповів медик.

На сторінці потерпілого в Instagram і досі зберігся 6-секундний ролик, який був знятий до інциденту.

Там потерпілий випиває з чарки прозору рідину, і каже, що зовсім скоро йому вмирати. Судячи з голосів, у кімнаті він не один. У поліції підтвердили факт події, і зовсім скоро обіцяють прокоментувати це.

Хто за це відповідатиме?

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ.

Співробітники ювенальної превенції провели профілактичну бесіду з батьками підлітків і передали інформацію про подію в відділ служби у справах дітей Бердянської міськради.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: підлітки, трагедія, підпал, запоріжжя
В тему