Відео

Вражаюче відео про те, що відбувається в «червоній зоні» реанімації із хворими на Covid-19

Вражаюче відео про те, що відбувається в «червоній зоні» реанімації із хворими на Covid-19

В Україні Чернівецька область стала епіцентр коронавирусной пандемії. Саме тут  найбільша кількість випадків інфікованих COVID-19.

Відтак журналісти «Настоящее время» отримали рідкісний доступ в «червону зону» - відділення інтенсивної терапії в Чернівцях, з рекордним для неї кількістю тяжкохворих пацієнтів і можливість провести один робочий день з медиками, пристосувалися до самої ненормальною з нових норм.

«Цей фільм важко знімався. І дивитися його теж важко. Але побачити, що відбувається в червоній зоні реанімації із хворими на Covid, необхідно. Щоб зрозуміти, чому послаблення карантину – це ще не перемога над вірусом.

Не знаю досі, яким дивом перед нами відчинилися кілька дверей за сімома замками і ми отримали рідкісний доступ в Чернівецьку обласну лікарню – епіцентр пандемії в Україні. З Vitalii Panasiuk ми провели там один день. Мабуть, найскладніший у моєму професійному житті і емоційно, і фізично.

Захисний комбінезон — по суті целофановий пакет, в капюшоні погано чути, а в спітнілих окулярах – погано видно, в респіраторі важко дихати. Не можна наблизитися до людини, щоб роздивитися чи перепитати. Не можна в туалет, не можна пити. Але це все дрібниці в порівнянні з тим, як моторошно бачити десятки хворих людей, які страждають і задихаються, шкодувати їх і боятися. В цих умовах медики мають швидко приймати рішення та діяти без помилок.

Ті, хто працює в цьому пеклі – медики, лаборанти, працівники моргів - мої герої, подумки аплодою та обіймаю. Вдячна кожному, хто нам зустрівся і витратив кілька хвилин в перервах, коли міг би відпочити.

Дякую також всім, хто допомагав, відповідав та переживав за нас.

Особливо - моєму коханому Andrii Storozhenko, який погодився на це моє відрядження та два тижні потому мужньо пожив окремо.

Це був важливий урок, щоб заново навчитися радіти простим речам - ковтку повітря і води, зручному одягу, і кожному дню, коли ти прокидаєшся без симптомів», - пише журналістка Ірина Стороженко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чернівці, коронавірус, лікарня
В тему