Відео

Чи впливає новий коронавірус на вагітність і пологи, – українські лікарі

Чи впливає новий коронавірус на вагітність і пологи, – українські лікарі

Інфекція COVID-19, якою стрімко заражаються тисячі людей, не може оминути й вагітних.

Згідно з останніми даними МОзу, в Україні 145 інфікованих COVID-19. Серед них, є і породілля з Київської області, ідеться у сюжеті ТСН.19:30.

Жінка, яка була заражена коронавірусом, 25 березня народила цілком здорового малюка. Персонал пологових будинків активно готується приймати жінок при надії, хворих або з підозрою на зараження коронавірусом, чи оснащені вони усім необхідним.

Вагітних жінок у Києві, у разі захворювання на COVID-19 або з підозрою вірус, ушпиталюватимуть, зокрема, до п'ятого пологового будинку. За потреби майбутні матері залишатимуться аж до пологів та народжуватимуть у спеціально відведеному корпусі. Нині у приміщеннях порожньо. Але реанімаційна палата уже оснащена усім необхідним.

"Є три ліжка для інтенсивної терапії. Функціональні ліжка, які призначені, щоб вести важких хворих з ознаками дихальної недостатності", - розповідає Дмитро Говсєєв, головний лікар Київського міського пологового будинку №5.

Для породіль, життя яких не під загрозою, підготували стандарні палати.

"Якщо вона легка, не потребує дихальної підтримки, це жінка, яка, як зазвичай у пологовому будинку, народила, адаптувалася, пройшла рівень реабілітації і пішла додому", - пояснює лікар Дмитро Говсєєв.

Одне із питань, яке зараз найчастіше чують від вагітних лікарі, чи може передатись небезпечний вірус дитинці ще в утробі. Проте, наразі, українські фахівці сумніваються у цьому, бо вважають це неможливим. Але достеменно медики поки сказати не можуть. Зокрема, і те, як будуть відбуватися пологи.

"Якщо ми говоримо, що цей вірус тробний до дихальних шляхів, тобто він впливає на дихання. А дитина внутрішньоутробно не дихає, тому дуже великий сумнів, щодо буде потрапляння на дихальні шляхи плоду", - каже Дмитро Говсєєв, головний лікар Київського міського пологового будинку №5.

Згідно з даними медичних коледжів США та Британії наразі не доведено, що коронавірус може передаватись дитині в утробі матері. Проте 13 березня у Великій Британії зафіксували перший випадок COVID-19 у новонародженого, мати якого мала коронавірусну інфекцію. Зараз медики намагаються встановити, коли саме інфікувався малюк: під час народження чи в утробі.

Але є і успішний досвід Китаю. Як зазначається, там було зафіксовано до 19 вагітних пацієнток. Але жодна хвора не постраждала. Вони всі живі, народили. І жодна дитина не мала ознак хвороби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, вагітність
В тему

Останні матеріали