Відео

Яка група крові найбільш вразлива до COVID-19 та чим допоможе пульсоксиметр – Комаровський

Яка група крові найбільш вразлива до COVID-19 та чим допоможе пульсоксиметр – Комаровський

За повідомленням відомого педіатра Євгена Комаровського, найбільш вразлива до коронавірусу COVID-19 група корові – це А (II).

Про це заявив лікар у відповідному відео на своєму Youtube-каналі.

За його словами, ця інформація дивовижна, але правдива. Сам медик перевірив її кілька разів.

"Підтверджується, що люди з групою крові А (II) мають більш високий ризик зараження коронавірусомв. І це незалежно від статі і віку", – підкреслив Комаровський.

Примітно, що китайські лікарі також раніше заявляли, що люди з II групою крові більш уразливі перед COVID-19, а найбільш стійкі – з I.

Крім того, він акцентує увагу на тому, що на прогулянку з дітьми краще йти в парк, ліс, уникати дитячих майданчиків, а також ліфтів, не торкатися ні до чого руками й користуватися антисептиками.

У разі, якщо закон зобов'язує дотримуватися карантину вдома, лікар рекомендує часто провітрювати приміщення, зволожувати повітря і стежити за вологістю в кімнаті з допомогою гідрометра.

"Норми температури – максимум 22, ідеальна 18-20, вологість повітря від 40 до 60%", – розповідає Комаровський.

Комаровський також наполегливо рекомендує у разі нездужання або будь-яких ознаках ГРВІ залишатися вдома, а не йти в лікарню і "обмінюватися там коронавірусами".

У зв'язку з цим лікар розповів про користь приладу пульсоксиметра, який аналізує колір крові і може показати, наскільки вона насичена киснем.

За його словами, в нормі відсоток насичення киснем має бути вище 95%. Якщо нижче 93%, людині скоріше за все потрібна консультація лікаря, а якщо нижче 92% – вже слід дихати киснем.

Комаровський зазначив, що за допомогою цього приладу можна швидко визначити, чи достатньо організму кисню чи ні. І в разі нестачі, потрібно викликати швидку. Лікар порадив мати пульсоксиметр хоч один на під'їзд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, євген комаровський
В тему