Відео

У суддів, які наблизили Коломойського до «Приватбанку», виявили таємну нерухомість (відео)

У суддів, які наблизили Коломойського до «Приватбанку», виявили таємну нерухомість (відео)

У служителів Феміди, які винесли скандальне рішення щодо «Приватбанку», знайшли незадекларовану нерухомість.

Двоє з трьох суддів, які визнали націоналізацію «Приватбанку» незаконною, збрехали в деклараціях, не вказавши в них будинки і квартиру, якими регулярно користуються. Про це пише «Апостроф», посилаючись на свіже розслідування команди «Наших грошей із Денисом Бігусом».

Йдеться про суддів Окружного адміністративного суду Києва Ігоря Качура та виконувача обов’язків голови суду Володимира Келеберди.

У сюжеті йдеться, що Качур щоранку виїжджає на роботу із заміського будинку в селі Іванковичі, користування яким він не вказав у своїй декларації. Земля, на якій розташований будинок зі штучним ставком, будкою охорони, власною каплицею і гостьовим будиночком, належить батькові судді Анатолію Качуру.

Крім цього, у власності родини Качурів не менше як вісім квартир у Печерському районі столиці, чотири з яких він купив під час суддівства в Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК). Серед них – три квартири в житловому комплексі «Бульвар Фонтанів», ціни на які стартують від 3,5 млн грн.

На них, за словами Качура-старшого, заробив теж він – нібито завдяки «лобізму законопроектів» за часів роботи у Верховній Раді і Кабінеті Міністрів.

Інший суддя з трійки у справі про «Приватбанк» – Володимир Келеберда – не вказав у декларації заміський будинок у селищі Літки. Будинок, відповідно до сюжету, перебуває у власності його колишньої дружини Олени Келеберди. Незважаючи на розлучення, пара, за словами консьєржів, продовжує спільно жити в київській квартирі. Також журналісти зафіксували, як Келеберда в домашньому одязі ходить біля будинку своєї ексблаговірної. За словами судді, приїжджає він туди до своїх дітей.

У 2013 – 2015-х роках ділянки тут отримала колишня дружина судді і його мати Марія Келеберда. Незважаючи на розлучення, в липні 2019 року, поруч із ділянками Олени Келеберди отримав ділянку і брат судді Сергій Келеберда.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 24 вересня планував почати розгляд по суті позову ексакціонерів «Приватбанку» (Київ) Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року, між Мінфіном і особами, що були на той момент його акціонерами. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему