Відео

Марш ветеранів у Києві: живий коридор аплодував захисникам і скандував «Дякую!» (відео)

Марш ветеранів у Києві: живий коридор аплодував захисникам і скандував «Дякую!» (відео)

У центрі столиці маршем пройшли військовослужбовці, які після відміни президентом офіційного параду влаштували альтернативний.

У суботу, 24 серпня, в День Незалежності, після Ходи гідності по центральній вулиці столиці пройшов Марш захисників України – військовослужбовців, ветеранів, членів сімей загиблих воїнів та волонтерів на чолі із командиром десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенантом Михайлом Забродським, пишуть «Факти».

Ветерани та військові почали збиратися о 10:00 в парку Тараса Шевченка, а о 11:40 стартував марш по бульвару Шевченка, через Бессарабську площу, по Хрещатику до Майдану Незалежності (дивитися відео із 2-ї хвилини 54-ї секунди).

Рішення про проведення цього заходу своїми силами було прийнято після того, як президент України Володимир Зеленський у липні цього року своїм указом скасував військовий парад до Дня Незалежності, що викликало різку критику в суспільстві.

Нагадаємо, що в 2018 році в центрі Києва відбувся масштабний парад, участь у якому взяли 4,5 тисячі військовослужбовців, зокрема представники 18 країн-партнерів. Уперше з 2009 року над українською столицею пролетіла бойова авіація. Всього в параді взяли участь 250 одиниць техніки, зокрема нові українські розробки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему