Відео

Монастир УПЦ МП зливає нечистоти біля меморіалу загиблим на Донбасі воїнам (відео)

Монастир УПЦ МП зливає нечистоти біля меморіалу загиблим на Донбасі воїнам (відео)

93 ОМБр Холодний Яр повідомляє про те, що УПЦ МП паплюжить пам'ять загиблих холодноярців.

«Якщо раніше московська церква, в особі ігумені Мотронинського монастиря, гидила нам словесно та подекуди бюрократично, то тепер же гидення набуло цілком матеріального характеру.

Справа в тому, що ігуменя УПЦ МП (читайте філії ФСБ РФ) наказала зливати каналізаційні нечистоти з монастиря у яр буквально поряд з меморіалом загиблим воїнам нашої бригади.

Відео цього акту побутового рагулізму поширив на своїй сторінці у Фейсбуці директор Медведівського краєзнавчого музею Богдан Легоняк.

93-я окрема механізована бригада Холодний Яр звертається до всіх небайдужих з проханням поширити цей пост та якомога ширше розповсюдити інформацію про вандалізм з боку московської церкви», – ідеться в заяві.

У відповідь на це з’явилася офіційна реакція на безчинство від Міністерства у справах ветеранів.

«Закликаю державну владу області відреагувати, припинити та унеможливити будь-які дії Мотринського монастиря по відношенню до меморіалу», – Міністрерка у справах ветеранів звернулась до Голови Черкаська обласна державна адміністрація Вельбівця Олександра щодо жорсткої реакції на брутальні дії представників Мотринського монастиря (УПЦ Московського патріархату) на Черкащині, що паплюжать вшанування пам’яті загиблих Героїв.

Як зазначають в 93-тя ОМБр Холодний Яр – ігуменя Мотрининського монастиря наказала зливати каналізаційні нечистоти з монастиря у яр, в якому розташовано меморіал загиблим у боях на Донбасі воїнам!

93 окрема механізована бригада, яка носить горде звання «Холодний Яр», виклала відео як просто в яр, де знаходиться меморіал на честь загиблих воїнів 93-ої, зливаються нечистоти.

Представники монастиря від початку робіт зі встановлення меморіального знаку пручалися цьому і намагались завадити. Та після того, як 14 квітня цього року монумент таки було встановлено, перейшли до наступного аморального кроку. Наразі вони нехтують елементарними людськими нормами, плюндрують місце шани наших воїнів, нехтують та знущаються з почуттів родичів та близьких загиблих, а також побратимів Героїв.

Воїни 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» одними з перших вступили в бій з російськими окупантами у 2014 році. Підрозділи бригади воювали за Іловайськ та Донецький аеропорт, наступали та тримали оборону по всіх напрямках АТО/ООС, стримували ворога на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках. Нині підрозділи 93-ої так само знаходяться на самісінькій передовій: Авдіївка, Промка і прилеглі території. Серед воїнів 93-ої ті самі легендарні Кіборги. На жаль, серед особового складу бригади за 5 років війни понад дві з половиною сотні загиблих в боях. І саме в пам’ять про них був зведений цей меморіал, який наразі плюндрується таким огидним чином.

«Саме тому, закликаю державну владу області відреагувати, припинити та унеможливити будь-які дії Мотринського монастиря по відношенню до меморіалу. Хочу зауважити, що після ухвалення Верховною Радою України закону щодо кримінальної відповідальності за паплюження чи вандалізм по відношенню до пам`ятників, якими ми вшановуємо героїзм наших захисників, ці дії можуть трактуватись як злочинні», – наголосила Міністерка у справах ветеранів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему