Відео

В Луцьку інженер вигадав «дровомобіль»: старенька Таврія їздить на дровах (відео)

В Луцьку інженер вигадав «дровомобіль»: старенька Таврія їздить на дровах (відео)

Машина, яка їздить на дровах – такий собі «дровомобіль» винайшов інженер з Луцька Микола Оксенюк. Тепер лучанин не залежить від цін на бензин, та ще й не забруднює навколишнє середовище.

Чоловік каже, що 100 км поїздки на старенькій «Таврії» йому обходиться у 20 грн. «Використовую сухі дрова: черешня, береза тощо. Вони закладаються в бункер. Дорогою можна докидати дрова», – розповідає Микола.

Для того, аби змайструвати таку диво-машину, йому знадобилося кілька років експериментів. «Двигун тут рідний, тільки замість карбюратора оснащений змішувачем. Дія авто проста: газ потрапляє в двигун замість бензину. Відтак двигун працює на цьому газі», - каже винахідник.

Свою «пічку на колесах» чоловік запалює, як звичайну грубку: за допомогою сірників та газети. Газова установка перетворює тверде паливо в газ. мАксимально водій розганяє свою переобладнану «Таврію» до швидкості 140 км на голину.

На оновленій Таврії чоловік наїздив уже понад тисячу кілометрів. Її роботою задоволений. Газогенератором уже зацікавились і експерти. Адже такий автомобіль на Волині поки єдиний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали