Відео

«За що він це зробив?»: лучанка розповіла, як хлопець-футболіст викинув її з 9-го поверху (відео)

«За що він це зробив?»: лучанка розповіла, як хлопець-футболіст викинув її з 9-го поверху (відео)

У Луцьку дівчина, яка два роки тому за загадкових обставин випала з 9-го поверху і вижила, пригадала деталі того вечора.

Про це йшлося у випуску програми «Cвідок» на каналі НТН.

Сама Ірина каже, що після тяжких травм частково втратила пам’ять, а нині починає складати пазли трагічного дня. Нагадаємо, тоді всі вважали, що до падіння дівчини причетний її коханий.

Спілкуючись із журналісткою, Іра здається відстороненою і навіть байдужою. Лише так може розповісти про те, якими були останніх два роки. Перенесла десятки тяжких операцій, місяці реабілітації, кілограми пігулок і знеболювальних і сотні годин у намаганні зрозуміти, що зробила не так.

«В мене тільки одне питання до нього. За що він це зробив? За що він мене викинув…» – каже Іра.

Навесні 2017-го дівчина випала з дев’ятого поверху. Годину Іра стікала кров’ю, аж доки її не знайшов сусід. Черепно-мозкова травма, переломи рук, ребер і ніг. Чотири місяці в реанімації. Рідні були в розпачі, але диво все ж сталося: дівчина вийшла з коми. Але події того вечора стерлися з її пам’яті. А свідків, які розповіли б, як усе сталося, нема.

Хтось припускав, що її дитина хотіла накласти на себе руки, та мама Ірини була впевнена: донька не могла цього зробити. І звинувачувала в трагедії колишнього хлопця дівчини Дмитра. Того вечора він був в Іри вдома.

Ірина мешкала та працювала в Італії. В Луцьку придбала квартиру, інколи навідувалася до рідного міста. В один із приїздів познайомилася з Дмитром, але зустрічалися недовго.

«В останні два місяці він почав дуже багато вживати алкоголю, наркотики, почалися ревності», – розказує постраждала Ірина Савчук.

Тоді Іра спробувала порвати стосунки із ревнивцем, та мирно розійтися не вдалося.

«Він мене ще побив за два тижні до того. Мене врятувала подруга, яка приїхала. Він уже на мені сидів, мене душив. І говорив нецензурними словами: «Поки я тебе не задушу, я звідси не уйду».

А вже за два тижні дівчина опинилася на межі життя та смерті. І півтора року намагалася пригадати, як усе сталося. Пам’ять повернулася лише нещодавно.

Ірина розповідає: відпочивала з друзями в своїй квартирі. Дізнавшись про вечірку, сюди приїхав і Дмитро. «Ми цілий вечір сварилися, він мені казав: кого ти сюди привела?» – розповідає Іра. Друзі розійшлися, а от Дмитро залишився. Дівчина каже, що він виліз на вікно і почав погрожувати, що вкоротить собі віку.

«Я хотіла його затримати. Вирішила вилізти на вікно, тільки не з тої сторони, де воно відкривається, а з іншої, і виштовхнути його (всередину квартири. – Ред.). А він взяв мене за талію і перевернув у ту сторону, де вікно відкрите, і сказав: «Полєтім вмєстє». Я кажу: «Рижий, ти що, взагалі ненормальний? І все, він мене виштовхнув».

За словами матері Ірини, дякуючи відеокамері в під’їзді, є запис втечі Дмитра. Крім замаху на вбивство, екс-бойфренд ще й викрав Ірині коштовності.

За рішенням суду Дмитро Задерецький мав виплатити скаліченій дівчині 8 тисяч гривень. Таке рішення постраждала оскаржила. Проте нових засідань так і не відбулося: їх щоразу переносять. А от об’єднані справи про викрадення прикрас і падіння Ірини з вікна так і не передали до суду.

Адвокат потерпілої Олександр Лавренчук запевняє: доказів проти Дмитра достатньо.

«Абсолютна бездіяльність органу досудового розслідування і прокурора. Подали клопотання про відтворення, про проходження тестувань на поліграфі. Оскільки моя клієнтка пригадала всі події, пов’язані з її падінням. Прокурор говорить, що просто не вірить, а тому не бачить доцільності проведення таких дій», – обурюється юрист.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему