Відео

«Курити шкідливо»: полтавчанин мало не загинув від розриву електронної цигарки (відео)

«Курити шкідливо»: полтавчанин мало не загинув від розриву електронної цигарки (відео)

Вейп рвонув у руках у підлітка. А Мінздоров’я попереджало, що палити шкідливо!

Вибухову електронну цигарку придбав підліток на Дніпропетровщині. Не встиг хлопець навіть скористатися покупкою, як девайс розірвало, ледь не відправивши власника на той світ, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

«Рвану рану стегна зашили. І лоба – мені пробило першу лобну кістку, маленький струс мозку», – розповів 18-річний хлопець, який опинився в лікарні після того, як протестував вейп. Він замовив девайс китайського виробництва в маловідомому інтернет-магазині, бо почитав коментарі – нарікань не знайшов. Та й ціна приваблива – лише 400 гривень.

«Подивився – замовив. Думав, якісний приїде. У підсумку приїхав, розібрав його, почав оглядати. Думав зібрати його, тільки вставив акумулятор – і він одразу вибухнув», – розповів Дмитро Ятло.

Одна частина з акумулятором влучила в ноги, а резервуар із рідиною полетів у голову. Після томограми лікарі з’ясували, що шматок приладу розміром 3 на 4 міліметри застряг у черепі Дмитра. Урятувало хлопця від смерті чи інвалідності диво.

«Травми могли призвести до загрози життю та інвалідизації», – каже головний лікар Павлоградської міської лікарні № 4 Андрій Павлов. Дмитро вже готується до операції – осколок видалять, а в череп встановлять титанову пластину.

Вибух вейпу можливий, але тільки за умови низької якості товару чи випадково пошкодженого акумулятора, кажуть досвідченні курці електронних цигарок. «Будь-який акумулятор може вибухнути, якщо він перегріється, тобто його закоротить. Нормальний девайс – у ньому стоїть захист від перегрівання», – розтлумачив знавець електронних сигарет Олександр Ільїн.

Він пояснює, що такі прилади слід купувати лише в перевірених магазинах і не скупитися, бо якісний товар коштує в середньому 1500 гривень, а за 400можна придбати хіба що зібрану «на коліні» підробку. «На будь-якому девайсі нормального бренду є QR-коди, є скретч-коди. Тобто можна при покупці стерти ці коди просто у крамниці та зайти на офіційний сайт. Це покаже, нормальний продукт чи ні», – пояснив Ільїн.

Потерпілий Дмитро до поліції не звертався – пошкодував часу. Лише поскандалив з інтернет-магазином, і йому повернули гроші за неякісний товар. Недешеве лікування сплачують батьки, а хлопець уже мріє вийти з лікарні і придбати собі новий вейп, цього разу дорожчий.

Читайте також: Депутати дбають за здоров’я українців: пропонують ввести акциз на електронні сигарети

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали