Відео

Резонанс: у Житомирі багатодітну родину із 12 дітьми виганяють із квартири (відео)

Резонанс: у Житомирі багатодітну родину із 12 дітьми виганяють із квартири (відео)

Через помилку міської ради, яка виділила багатодітній сім’ї житло, родина із 14 осіб може стати безхатьками: їх виставляють на вулицю, бо у помешкання знайшлися інші власники.

У Житомирі багатодітну родину з 12 дітьми можуть викинути із квартири. Несподівано на їхнє помешкання, виділене міською радою, з’явилися інші власники. І суд першої інстанції вже розпорядився, що житло теперішнім осельцям треба звільняти. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Ці майже сто «квадратів» житлоплощі для багатодітної родини Бадомерів видаються раєм, бо до того буквально тулилися в орендованій двокімнатці. Тринадцять років стояли в черзі на житло і переїхали сюди одразу, щойно одержали ордер від міськради.

«Були гoлі стіни, з краскою старою, ще совєцькою, робили ремонт із нуля. Тут не було нічого взагалі», – каже глава сімейства Богдан Бодомер.

У родині 12 дітей: п’ятеро дівчат і семеро хлопців. Найменшому – півтора року, старшому – 23.

Але майже одразу після новосілля до родини завітав невідомий і заявив, що квартира належить йому. «Сказали, що ми маємо ордер, маємо реєстрацію і що тут ніхто не прописаний. І що ми живемо тут. Більше він не з’являвся», – розказує багатодітна мама Анна Бодомер.

Забили на сполох через два роки, коли зненацька отримали рішення суду. Виявилося, що у житлі прописана 87-річна бабуся, а її опікун почав судитися і виграв суд першої інстанції. Сусіди пенсіонерку ніколи не бачили, коли квартира стояла пусткою, а чоловік, кажуть, заходив.

Читайте також:

У міськраді впевнені, що це типова шахрайська схема, за якою комунальники часто привласнюють порожні оселі. Ситуацію прокоментував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Керівництвом жеку була прописана бабуся, якщо не помиляюся, 82 роки…» А далі, за словами мера, «прокручується» нехитра схема: оформлюється договір утримання, після смерті тої людини інші заселяються у цю квартиру. «Рішенням виконкому ми скасували цю реєстрацію і надали цю квартиру цій родині», – сказав очільник міста.

Чи жива бабуся, так звана власниця,  ніхто не знає. Її опікун розмовляти зі журналістами не бажає. Міський голова обіцяє зробити усе, аби багатодітна родина Бодомерів не втратила своє довгоочікуване житло. «Ми збираємо документи і подаємо на кримінальну справу, за фактом шахрайства з пропискою», – каже Сергій Сухомлин і запевняє: житлоплоща не приватизована і належить місту, а отже, після будь-якого рішення суду міськрада знову виділить її цій великій сім’ї.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, кримінал
В тему

Останні матеріали