Відео

Які області постраждали найбільше від потопу в Україні (відео)

Які області постраждали найбільше від потопу в Україні (відео)

Весна, яка нарешті прийшла днями в Україні, принесла не тільки довгоочікуване тепло, а й велику воду. Після рясних березневих снігопадів в ряді областей нашої країни настали серйозні паводки. В окремих районах вода досягає такого рівня, що людям доводиться плавати на човнах по вулицях, а рятувальники в терміновому порядку евакуювали цілі села – пише vesti-ukr.com.

Нинішньої весни рівень води в водоймах значно вище, ніж у попередні роки. Рятувальники попередили, що розлив спостерігається на річках Горинь, Прип'ять, Західний Буг, Латориця, Сула і Стохід. За прогнозами Укргідрометцента подальший підйом рівнів води очікується на річках середнього Дніпра, Прип'яті, Дунаю і Тиси.

З 27 березня на дніпровських водосховищах (крім Каховського водосховища, де льодові явища відсутні) почалося руйнування льоду. Через це через два тижні хочуть спускати воду з Київського водосховища. Екологи б'ють на сполох, що сміття, що скупчилося за зиму у воді, хлине до Києва і може відбитися на якості води.

Сумська область, Охтирка

Повінь накрила місто Охтирка на Сумщині. Вулицями в буквальному сенсі слова плавають човни. Рятувальники разом з поліцією патрулюють вулиці, збирають з підтоплених будинків людей, вивозять їх в лікарню, місцевий готель і міськвиконком.

Причина підтоплення - прорив захисного шлюзу поблизу села Вербну Охтирського району, яке знаходиться в 5 кілометрах від міста.

Повінь в Чернігові і області

Через танення снігу, рівень води в річці Стрижень істотно підвищився. Через це вода підтопила майже 130 домогосподарств та п'ять житлових будинків в обласному центрі та в селі Новоселівка. Через повінь, за даними ГСЧС, рятувальники відселили з підтопленої території семеро людей за допомогою плавзасобів. Ще 16 осіб вивели з підтоплених дачних ділянок.

Одеса і область

В Одесі через шторм затопило кілька пляжів. Під воду пішли піщаний насип і дерев'яні настили. Вода підійшла до підпірною стінах на третину пляжів з 11-ї до 16-ї станцій Великого Фонтану. Деякі орендарі втратили своїх настили, якими вони прикривали пісок. Як зазначається, ця проблема не нова, і міська влада про неї знає, але кардинально вирішувати не поспішає. Проблемні місця закидають гранітними валунами, замість того, щоб відновлювати берегоукріплювальні споруди і намивати пісок.

Читайте також: Через різке потепління в окремих областях можливий потоп

Повінь у Вилковому

Дунай затопив третину території міста Вилкове Кілійського району Одеської області, повідомив голова Кілійської районної ради Павло Бойченко. За його словами, "за ніч рівень води піднявся ще на 10 см і досяг позначки 181 см" над нулем поста. "Підтоплено близько 30% вулиць міста. У будинках води поки немає. Будуть солиться тимчасові кладки. З продуктами харчування проблем немає. На випадок необхідності підготовлені місця для розміщення людей", - розповів Бойченко.

Повінь в зоні АТО

Підтоплення будинків почалося і в Луганській області. Вода активно піднімається в Новопсковському та Старобільському районах, де річки Айдар і Кам'янка вийшли з берегів. Від підтоплення страждають населені пункти Осиново, Лисогорівка, Закотне (всі - Новопсковський район), Хворостянівка і Балакирівка (Старобільський район).

Так, в Осиново, де рівень паводку досяг 1-1,5 метрів - патрульної поліцією по обидва боки перекрито рух транспорту. У Лісогорівці вода піднялася на півметра. Для безпеки один з місцевих фермерів виставив техніку по обидва боки дороги і мости.

Півметра досяг паводок в Закотному, де сільрадою теж виставлені відповідні пости. У Хворостянівці вода піднялася на 50 см - через негоду проїзд транспорту перекритий. Паводок в 20 см зафіксовано в Балакірівці, де чергують патрульні поліцейські.

Повінь в західних областях

У найближчі дні в Івано-Франківській області очікується початок весняного підтоплення, а саме в районі басейну річок Дністер і Прут рівень води вже піднявся на 1,3 м. Також в річках Закарпаття почався льодохід. Крім великої кількості води в долину несуться тонни сміття.

Директор департаменту комунікацій Закарпатської ОДА Ярослав Галас розповів, що найбільш уразливими залишаються райони в гирлах річок, зокрема Тиси. За його словами, при потопи в зоні ризику опиняються населені пункти, розташовані в районі річок Боржава, Латориця та Тиса, а саме Берегівський, Іршавський, Мукачівський і частково Ужгородський райони.

Закарпаття

За даними ГСЧС, в результаті інтенсивних опадів у вигляді дощу, танення снігу і підняття рівня води в річках Закарпатської області відбулося підтоплення сільськогосподарських угідь.

Траса Київ - Харків

Автомобільну трасу Київ-Харків затопило водою. "Акватрасса Київ-Харків. Спеціально для тих, хто зібрався їхати по трасі Київ-Харків. Будьте гранично обережні в районі 177-го кілометра. В деяких місцях без позашляховика і купального костюма не обійтися", - повідомляли очевидці.

Також було опубліковано відео дороги під містом Пирятин Полтавської області. "Зате підкрилки можна добре промити після зими від солі", - жартують користувачі мережі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему

Останні матеріали