В центрі уваги

Родзинки нового IPhone 13 pro

Родзинки нового IPhone 13 pro

Корпорація Apple офіційно презентує нову лінійку своїх смартфонів 14 вересня, а через 10 днів - 24 вересень 2021 почнеться продаж найпопулярніших в світі смартфонів, які будуть представлені 4 моделями: базова, mini, pro і pro max. Ця стаття для тих, кому цікаві новинки і особливості поліпшеної версії базової моделі - iPhone 13 pro.

Основні характеристик iPhone 13 pro

За інсайдерською інформацією у нового iPhone 13 pro очікуються наступні параметри:

  1. Процесор - 5-нанометровий Apple А-15 Bionic від TSMC, 8 ядер, 8 потоків.
  2. Оперативна пам'ять - 8 GB.
  3. Внутрішнє сховище - 1 TB.
  4. Екран - Super Retina XDR / 6,1 "/ 120 Hz / max 1 200 nt / LTPO / ProMotion.
  5. Основна камера - 3 х 12 mm.
  6. Операційна система - iOS 15.
  7. Акумулятор - мінімальна ємність 2 775 mAh.

Передбачувана ціна iPhone 13 pro - 1000 $ USA.

До речі, для запобігання первинного ажіотажного попиту Apple збільшив виробництво першої партії лінійки всіх видів 13 моделей з 70 до 90 мільйонів примірників. Таке рішення було прийнято на підставі аналізу стартових продажів лінійки дванадцятьох айфонів.

Огляд нововведень iPhone 13 pro

Несподівано, але швидше за все iPhone 13 pro порадує шанувальників дванадцятої профі версії «яблучного» смартфона достатньою кількістю новинок.

Дизайн

Дивлячись на лицьову панель iPhone 13 pro відразу кидається в очі досить мініатюрна «монобровою». Виріз вийшло звузити за рахунок зменшення розмірів датчика Face-ID.

Форма корпусу у iPhone 13 pro,його висота і ширина, будуть повторювати попередню версію, але ширина побільшає, за рахунок чого смартфон виглядає масивніше. Ця зміна вимушене, і обумовлено товщиною більш ємного акумулятора. При погляді на бічні панелі можна відзначити більш виступаючі об'єктиви основних камер і перенесення динаміка дзвінків догори.

Колірна гамма корпусу iPhone 13 pro представлена 4 варіантами:

  • нейтральним перлинно-білим;
  • елегантним матово-чорним;
  • стриманим золотисто-бронзовим;
  • романтичним золотисто-рожевим.

А ось що дійсно революційно в iPhone 13 pro,так це відсутність порту Lightning і наявність реверсивної бездротової зарядки MagSafe. Однак цей пристрій треба буде купити окремо. Його ціна - 45 $ USA.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему