В центрі уваги

Чому машина з вбудованим дитячим автокріслом — найкращий варіант

Чому машина з вбудованим дитячим автокріслом — найкращий варіант
Вбудоване автокрісло в Volkswagen Sharan

У сучасній Європі сім'ї все частіше купують автомобілі з вбудованими дитячими кріслами. Найвідоміші марки авто у світі (Mercedes,  Ford, Volkswagen тощо) ідуть на зустріч покупцям. Вони пропонують комфортні, вигідні та легкі в експлуатації машини.

Комплекс автомобільних послуг WEST AUTO HUB та редакція t1.ua розбиралися, чому такі моделі вигідні і які в них переваги над дитячими сидіннями, які потрібно закріпляти.

Почнемо здалека. Нині законодавство України не визначає, яких класифікації та стандарту потрібно дотримуватися за основу при купівлі автокрісла.  Діючий стандарт безпеки ECE R44.04 враховує як вагу так і вік дитини. Відповідно покупцям пропонують різну сітку розмірів, якою вони можуть послуговуватися. Розмір автокрісла вказується на товарному маркері.

Отже, стандартом ECE R44.04 пропонуються такі розміри:

• Група 0

Дитяче авто крісло цього розміру розраховане на дітей від 3 до 10 кілограм і за формою нагадає дитячі ляльки, в яких немовля лежить горизонтально відповідно до умов розвитку. Перехідний розмір 0+ розрахований для найменших пасажирів від народження до дитини з вагою 13 кг. Ця модель ідеальна для недоношених дітей та немовлят, де дитина перебуває в напівлежачому положенні. Голівка та ніжки дитини в конструкції трішки підняті для більшого комфорту. Перевагою таких авто крісел є наявність ручки, завдяки яким можна переносити дитину не турбуючи її.

В таких моделях дитина лежить проти руху авто.

• Група 1

Для діток віком від 9 місяців до чотирьох років з вагою 10-18 років пропонуються сидіння розміру один. Зазвичай моделі цього типу розробляють з триточковим кріпленням в автомобілі, з міцними ременями безпеки, до яких додаються накладки. Ці накладки повинні мінімалізувати травматизм та пошкодження ніжної шкіри юного пасажира. Автокрісла цього класу повинні бути оснащені:

- Міцним центральним замком, який зможе втримати тіло дитини в разі форс-мажору, і котрого не відкриють дитячі ручки;
- Надійні ремені, що регулюються по висоті;
- Обов’язкові бічні вставки, які забезпечать комфортне розташування голівки дитити і створять захист від бічного удару;
- Рухомий нахил спинки і можлива додаткова база для підвищення рівня безпеки.

• Група 2

Призначені дитячі сидіння для пасажирів вагою 15-25 кілограм, тобто віком 4-6 років. Вони оснащені боковими стінками, міцними ременями безпеки авто, зазвичай з нахилом спинки та без проблем перетворюються в бустер, який підходить групі 3.

• Група 3

Для діток 4-10 років, які важать приблизно 22-36 кг, пропонують модель групи 3. Перевагою у ній є ортопедичний високий підголівник, який зменшує травматизм дітей при ДТП, бічні стінки, трьохточковий ремінь безпеки та ортопедична стінка. Трансформування у бустер – великий плюс моделі.

Бувають і проміжні моделі: група 0+/1 призначена для пасажирів до 4 років з вагою від 0 до 18 кілограмів; група 1/2 для тих, кому ще не виповнилося 7 років з вагою від 9 до 25 кілограмів, а група 2/3 – для діток 3-12 років, які важать від 15 до 36 кілограмів.

Деякі виробники пропонують ще проміжні групи 1/2/3, що ще більше ускладнює вибір потрібної моделі батькам. Натомість старшим дітям-пасажирам пропонують бустери.

• Бустери

Бустер – це сидіння-подушка, що піднімає дитину до ременів безпеки авто. Трьохточкове кріплення безпеки транспорту повинно лягати через ключицю на легені дитини і фіксувати положення бедер. Однак ремені не повинні бути тугими, як і легкими водночас. Саме для безпеки підлітків, які не досягли необхідного росту, передбачені бустери. Якщо ремінь торкається шиї дитини, то знайте, що ваше дитя рано саджати в бустер, краще обійтися автокріслом.

Якщо ви не хочете вникати в ці всі терміни та визначення, то найкращим вибором для вас стане авто з вбудованими автокріслами. Вам не доведеться турбуватися про класифікацію крісел та комфорт для своєї дитини, адже в таких авто сидіння регулюються по висоті, відповідно до росту пасажира.

Чому машина з вбудованими автокріслами — хороший вибір?

Одна з головних переваг таких автомобілів — заднє сидіння легко трансформуються в утримуючий пристрій. При цьому автокрісла відповідають новітнім стандартам безпеки, захищають найменших пасажирів від травматизму під час ДТП і створюють комфортні умови як для короткочасних, так і довготривалих поїздок.

Ще один плюс — зручність та мобіліність. Батькам не потрібно турбуватися про те, чи правильно вони прикріпили сидіння, не смикати за ремені чи кріплення, коли його знімають. 

Коли дитяче крісло знімається, це створює проблеми під час ДТП, оскільки працівники екстренних служб часто прибирають все сидіння після аварії. З фіксованим сидіння це зробити неможливо.

Як зазначила менеджер відділу обслуговування клієнтів компанії WEST AUTO HUB Вікторія Шляхтич, дитяче автокрісло вмонтоване в майже кожне авто-трансформер. Тому турбуватися про надійність чи якість автокрісла водіям не варто. Також в Україні після запровадження штрафів за відсутність автокрісла кількість заявок на придбання таких машин зросла на 15-20%.

Замовити таке авто доволі просто. Процедура така ж, як і при купівлі звичайного транспорту.

На Волині придбати таке авто можна за допомогою компанії WEST AUTO HUB. Достатньо звернутися до представників компанії, залишити заявку, вказуючи марку автомобіля, який хочете придбати, і все. Компанія знайде вам авто і в найкоротші терміни допоможе стати законним власником.

Вікторія Шляхтич
Вікторія Шляхтич

Деякі моделі автомобілів з вбудованими автокріслами:

- Volvo XC60

- Mercedes-Benz E-Class W210

- Volkswagen Passat B5 

- Volkswagen Sharan

- Audi A6

- Chrysler Voyager 

- Dodge Journey

- Dodge Caravan and Grand Caravan 

Огляд Volvo з вбудованим автокріслом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, діти
В тему

Останні матеріали