Поради

Який колір обрати для ванної кімнати? ТОП яскравих кольорів для ванної

Який колір обрати для ванної кімнати? ТОП яскравих кольорів для ванної

Якими повинні бути стіни у ванній кімнаті? Блакитні, сірі, білі, бежеві? Досить травмувати свою творчу натуру скупими на емоції кольорами! Енергійний жовтий чи борець зі страхами – помаранчевий – здатні не лише розбавити інтер’єр оселі, а і змінити життя.

 

Найпростіший спосіб перетворити звичайну ванну у дизайнерську – плитка. Кераміка – найбільш привабливий і популярний оздоблювальний матеріал для ванної кімнати.

Великий плюс для покупців – виробники випускають продукцію колекціями. Фірми пропонують підлогову, настінну плитку (матову або глянсову) і декоративні елементи з загальною тематикою та візерунком. Окрім того, плитку випускають у різній гамі. А це додаткова можливість оформити ванну кімнату відтінками, які поєднуватимуться однаковими декоративними малюнками.

 

Не ігноруйте:

Червоний – це колір вогню. Він символізує лідерство, енергію та асоціюється з розкішшю. Такий колір сприяє швидкому прийняттю рішень та спонтанним вчинкам. Червоний – істинно королівський колір. Експериментувати можна зі стриманими тонами червоного – винним, бордовим та малиновим.

 

Помаранчевий – кращий помічник у боротьбі зі страхами та стресами. Така ванна сподобається і тим, хто хоче змін. Науковці свідчать, що цей колір позитивно впливає на роботу шлунку та підвищує імунітет. Для тих, хто не готовий до таких кардинальних змін підійдуть холодні відтінки помаранчевого – гарбузовий, бурштиновий та мандарин.

 

Зелений – один із найбільш магічних барв. Такий інтер’єр може сприйматися як теплим, так і холодним, залежно від того, які барви скомбінувати. Зелений додасть ванні свіжості та вологості, оскільки асоціюється з природою. Особливу вишуканість створить бірюзовий.

 

Жовта ванна – межа емоційного комфорту. Це колір золота. Після облаштування ванни у такій гамі чекайте на фінансове благополуччя. Такий тон приносить енергію, самодостатність та асоціюється з мудрістю. З жовтою ванною вам не загрожує емоційний голод.

 

Рожеві ванни увійшли у моду ще в 30 роки в США. Популярність прийшла після того, як дружина президента Ейзенхауера за своїм смаком перефарбувала ванну у Білому домі. Головна перевага рожевого – він не набридає. Такий відтінок благотворно позначиться на апетиті, роботі серця. А ще – бореться з безсонням.

 

Для тих, хто не побоїться оформити ванну кімнату у яскравому тоні, є декілька важливих порад:

  • Насичені кольори підходять лише для великих кімнат. Якщо площа ванни до 5м², то краще віддати перевагу стриманими відтінками. Яскраві барви візуально зменшать приміщення.
  • Підлога повинна бути темнішою від стін. Окрім того, це має бути колір елементів декору.
  • Знайти кольорові унітази, ванни та раковини, та ще й потрібного відтінку – нереальна задача. Тому дотримуйтесь правила: яскрава плитка + біла сантехніка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему