Поради

Як розсадити гостей на весіллі?

Як розсадити гостей на весіллі?

Плануєте весілля і не знаєте як розсадити гостей? Стаття розповість про найкомфортніші способи розсадки запрошених.

 

Не хочете ставити столи стандартними буквами «Т», «П» чи «Ш»? Тоді вам сподобаються європейські варіанти розсадки гостей на весіллі. Зручне Кабаре чи стриманий англійський стиль перетворить банкет незнайомців на хорошу, дружню бесіду.

 

Італійський варіант

Стіл молодят встановлюють на підвищені, аби гості добре бачили новоспечене подружжя. Запрошені розсідаються навколо наречених за маленькими круглими столиками на чотири персони. Такий варіант ідеально підходить для великого приміщення, щоб розмістити з комфортом невелику весільну процесію.

 

Англійський стиль

В Англії найчастіше використовуються квадратні і прямокутні столи, за якими розміщуються 8 гостей. Психологи вважають, що саме у цій цифрі ховається секрет комфортного спілкування групи.

Стіл молодят, як правило, має прямокутну форму. За ним крім нареченого і нареченої сидять батьки або свідки. Стіл наречених ставлять не в центрі залу, а під однією зі стін. Столи для гостей розставляють у шаховому порядку або уздовж стін.

 

Кабаре

Така схема називається Кабаре, тому що місця за столами запрошених розташовуються півколом, як в театрі кабаре. Це один з найзручніших варіантів розсадки гостей на весіллі, адже за кожним із столів немає стільців, які були б обернені спинкою до молодят.

 

Правильна ялинка

Гості розсаджуються за кількома столами, розставленими по діагоналі паралельно один до одного. Очолює цю композицію стіл для молодят.

Плюси такого варіанту: в центрі залу залишається місце для проходу. Така схема дозволяє комфортно розмістити велику кількість людей. Запрошених об’єднують за інтересами та віком. Оптимальна кількість людей за одним столом 10-12 чоловік. Єдиний недолік, – частині гостей доведеться сидіти в чверть оберту, аби побачити молодят.

 

Що варто знати, розсаджуючи гостей на весіллі?

  • Молодята можуть сидіти на чолі загального столу чи за окремим столом. Якщо у наречених власний стіл, то буде краще, якщо він стоятиме на підвищенні;
  • За етикетом наречена сидіть праворуч від молодого. По боках розсаджують свідків;
  • Дотримуйтесь чергування: чоловік-жінка;
  • Загальні рекомендації звучать так: найближче до молодят повинні сидіти родичі. Проте, якщо мрієте про гучне весілля, то розташовуйте столи наступним чином: старших гостей садіть у тихі кутки; молодь – ближче до наречених;
  • Подружні пари повинні сидіти разом, також поряд розміщують неодружених братів та сестер;
  • Ще одна порада: холостяків та холостячок також садять поряд. Якщо на весіллі гулятимуть дві-три неодружені людини, їх краще посадити біля подружніх пар без дітей;
  • Перед весіллям доведеться опанувати професію психолога. Розсаджувати гостей потрібно не лише зважаючи на родинний зв’язок, а і за характером та інтересами;
  • Обов’язково перед початком банкету представте один одному гостей, які не знайомі, але сидітимуть за одним столом.

 

Схема розсадки гостей. Як оформити?

  1. Стенд з планом розсадження та карточки з іменами повинні відповідати темі весілля.
  2. По можливості постарайтеся не вказувати прізвища на карточках. Імена звучать душевніше. Якщо на весіллі гулятимуть тезки, аби не плутатись, можна ніжно обіграти їхні імена. Наприклад, за різними столами можуть сидіти: Катерина Іванівна, тітка Катруся, подруга Катя та племінниця Катюша.
  3. Якщо весілля велике, а гостей багато, встановіть декілька стендів з плануванням, аби люди не товклися.
  4. Особливо організовані молодята можуть вказати номер столу та стільця ще у запрошенні. Тоді, кожен йдучи на весілля, знатиме де буде сидіти.
  5. Якщо весільні столи розставлені за європейським варіантом, то варто вказувати лише номер столу. А гості вже самі зможуть обрати собі стілець.

Зробити своє весілля ідеальним – просто! Гарного Вам весілля, молодята!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему