Поради

Як подорожують валізи

Як подорожують валізи

Що ж може статися з вашим багажем під час подорожі?

 

Чи крадуть працівники аеропорту речі з валіз?

Це основне питання, що хвилює пасажирів. Зараз ймовірність крадіжки особистих речей пасажирів рівна нулю. Вантажники не відчиняють та не обшуковують валізи, як це було раніше – все знаходиться під цілодобовим відеоспостереженням.

Коли відчиняють багаж?

Однак, іноді до вантажників потрапляють сумки, з ких надходять звуки або вібрації. В цьому випадку багаж доводиться відкривати. В 99% випадках причиною переполоху виявляється електробритва або зубна щітка на батарейках, що увімкнулася під час удару або завантаження. Вимкнути їх та знову зачинити валізу не складає ніяких труднощів.

Що лежить у валізах сусідів?

Не всі пасажири кладуть в свої валізи лише речі та предмети особистої гігієни. Частіше від усього в багаж люди кладуть їжу. Так, жителі Центральної Азії запасаються європейськими продуктами: з Італії та Чехії кожен п’ятий везе ковбасу, з Греції та Франції – оливкову олію та сири. Люди не думають, що за декілька годин польоту все може зіпсуватися. А з Сейшельських островів щорічно розлітається по світу до тонни екзотичних фруктів.

Дорогі валізи – непотрібна розкіш.

Люди, що звикнули до розкоші, віддають десятки тисяч доларів за валізи від Prada, Louis Vuitton або Chanel і сподіваються, що до їх речей буде проявлятися особлива увага. Мріяти не шкідливо – рідко вантажник може відрізнити справжній дизайнерський шедевр від його китайського побратима, тому на всі валізи чекає одна участь. До того ж, обробка багажу – повністю роботизований процес.  Потрапляючи в руки вантажника, багаж перетворюється в деталь пазла, котрий потрібно максимально швидко зібрати.

Робота вантажника і справді схожа на  збір конструктора. Адже сумок та валіз виявляється в півтора-два рази більше, ніж може помістити багажний відділ. Найважчі речі кладуть вниз, те, що легше – зверху. Частіше за все ніхто не звертає уваги на наклейку «крихке» і не задумується про вартість або вміст багажу. Тому впакування речей пасажиру слід продумувати ретельніше, щоб потім не отримати подряпаний сноуборд, розбиту вазу, або вино, що залило ваш одяг.

Як губляться валізи?

Трапляється, що на самому початку своєї подорожі на конвеєрі валіза лишається без бірки зі штрих-кодом або, отримуючи чужу, відлітає зовсім не туди. Якщо в крупних європейських аеропортах ще зможуть знайти власника, то в провінційних містечках багаж лишається втраченим назавжди.

Щоб цього не трапилося і багаж було легко впізнати, недостатньо підписати його ззовні – краще покласти якусь ідентифікуючу карту всередину, будь це аркуш А4 з маршрутом, прізвищем і телефоном господаря або  записник з номерами близьких людей. Сумка може впасти з конвеєра і бути знайденою впродовж деякого часу. В цьому випадку є шанс, що вона вилетить наступним рейсом. А якщо комп’ютер помилиться при скануванні бірки і вона відлетить замість Європи в Азію, то повернення доведеться чекати довго.

Тому, подорожуючи сім’єю не варто запаковувати всі речі в одну велику валізу. Краще мати кожному свою, тоді втрата однієї не залишить всіх без одягу і не сильно зіпсує відпустку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему