Чому не можна їсти консерви зразу після відкриття: поради
Консервовані продукти, напевно, є в кухонній шафці будь-якої господині. Вони здатні виручити, коли необхідно приготувати обід або вечерю нашвидкоруч або порадувати себе і сім’ю швидким салатом.
Суперечки, наскільки шкідливі консерви, не вщухають, напевно, з самого першого дня їх появи. Але мало кому відомо, що консервовані продукти не рекомендують вживати в їжу відразу після того, як їх відкрили.
- Справа в тому, що м’ясні, рибні, овочеві та круп'яні консерви перш, ніж потрапити в бляшану або скляну банку, піддаються термічній обробці. Виділяється шкідлива речовина фуран, яка може негативно вплинути на здоров’я. Щоб не ризикувати і не наражати себе на небезпеку, відкривши банку консервів, варто залишити їх на столі на 10-20 хвилин.
- Ще краще відкрити банку консервованих продуктів, викласти її вміст на велику плоску тарілку і також просто залишити на столі на короткий час. Так пари шкідливого фурану швидше зникнуть. Після цього консерви можна без побоювання вживати в їжу.
Варто відзначити, що все це відноситься до тих консервованих продуктам, які піддавалися термічній обробці. Наприклад, консервовану кукурудзу, горошок, ікру (яку тільки засолюють) можна відразу без побоювань вживати в їжу.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
З'їв немиті овочі та фрукти: у Рівному помер чоловік
31 Жовтня 2023
Як визначити якість кави ще в магазині
12 Серпня 2023
Світло, вода, пальне: що у липні 2023 здорожчає в Україні
18 Червня 2023
Панічна атака: які симптоми і як собі допомогти
4 Червня 2023
ТОП-6 міфів про імунітет
3 Червня 2023
Революційні методи лікування туберкульозу
9 Квітня 2023
Війна підштовхує українців курити більше
4 Квітня 2023
Сторічний киянин розкрив секрет свого довголіття
2 Квітня 2023