Поради

Ворожіння привідкрило завісу майбутнього

Ворожіння привідкрило завісу майбутнього

Розповіді від бабусі про Андріївські ворожіння, котрі були овіяні містикою і загадковістю, не давали Аліні спокою. А їй так хотілося заглянути в майбутнє, дізнатися, коли ж вона зустріне судженого, коли вийде заміж.

Тому вирішила організувати такі вечорниці напередодні святого Андрія у себе вдома. Батьки якраз поїхали в село, тож запросила подруг до себе, яким також кортіло поворожити, особливо Риті, яка вже мала серйозного кандидата на роль чоловіка.

Спершу вирішили ворожити на нитках. Повідрізали собі нитки однієї довжини і одночасно підпалили. Найпершою навдивовижу усім згоріла нитка Аліни, потім Наталки, а вже останньою нитка Ритки і то й не догоріла до кінця.

– Це все брехня! Не може бути такого!  Я найперша вийду заміж, – обурювалася Маргарита.

Дівчата тільки усміхалися і заспокоювали, що це звичайне ворожіння, розвага, гра, не що інше, через що Рита стала спокійніша і повеселішала.

Наступне ворожіння ще більше підняло їй настрій. Адже ворожили на тінях. Вимкнули світло, запалили лише свічку, сіли біля стіни, і кожна на перевернутій тарілці палила зім’ятий папір, від отриманого попелу утворювалися тіні фігур, що й відображалися на стіні.

– Ура, ура, у мене обручка. То я точно заміж вийду, – голосила від щастя Ритка.

В Алінки з’явилися обриси будинку, ведмедя і хреста, що дещо насторожило, та не придала настільки вже цьому значення. Хоча здавалося, що очікує її щось не дуже хороше.

А в Натки вималювався образ корабля. Але нікуди їхати не планувала, тож тільки скептично посміхнулася.

Так нафантазувалися і начаділи в квартирі димом, що відчули втому і почали збиратися спати. Але й на ніч вирішили поворожити на сон: кожна поклала соломинку на склянку з водою, прохаючи судженого перевести через місток.

Рита і Ната так міцно спали, що вранці нічого не пам’ятали, все було сумбурно і неясно.

А лише одній Аліні снилося, що стоїть вона зупинці, чекає автобус. Але через повінь, яка затопила міст, транспорт не ходив, від чого дівчина дуже розхвилювалася і засмутилася, втративши надію потрапити на інший кінець. Але несподівано до неї підплив хлопець на човні, посадив її позаду себе і переправив. А після цього просто зник. Єдине, що запам’ятала, були небесно-блакитні очі юнака. Але як би не намагалася, інших рис більше не могла пригадати.

Минув деякий час, десь через два місяці після цього вечора  дядько Аліни запропонував їй роботу в своїй юридичній фірмі, оскільки вчилася заочно в університеті. І саме тут вона познайомилася з Віталієм. Хлопець відразу знайшов дорогу до її серця – Аліна закохалася. І звісно, взаємне кохання, чисте і палке, дало поштовх серйозним стосункам. Так закрутилося, завертілося стрімко, що через півроку молоді понесли заяву до рацсу.

Яким було здивування подруг, коли Алінка повідомила, що виходить заміж, оскільки не очікували такого швидкого розвитку подій. Найбільше душила заздрість Ритку, бо її кавалер, який часто метався від неї до інших пасій, потім знов повертався до дівчини, а вона пробачала його зради, тепер остаточно її покинув, бо мав невдовзі стати татусем.

А Наталка щиро раділа за подругу. А й сама переконалася, що ворожіння збулося.

– А я в США на курси їду. Недарма мені корабель з’явився, дорогу далеку мені висвітив на стіні.

А Ритці стало ясно, що зовсім не заміжжя чекало в цьому році, а ходіння по колу, не цінувала себе, трималася за того, котрий використовував її в своїх цілях. Тож опинилася в глухому куті від цих незрозумілих заплутаних вчинків і почуттів у дивних безглуздих взаєминах.

А ось Аліна почала згадувати все, що сталося з нею за цих півроку, співставляючи з ворожінням, просто отетеріла.

– Уявляєте, а в мене все як ворожилося, так і сталося. Через дядька (ведмідь – покровитель) знайшла роботу, про яку мріяла. Хрест означав кардинальні зміни в житті. А дім – заміжжя. Нитка теж згоріла першою. А ось сон стовідсотково збувся.

Бо Віталій і Аліна жили в одному і тому ж місті, щоправда, їхні вулиці розташовувалися по різні боки мосту. А ще – її майбутній чоловік мав блакитні очі. Тож сумнівів не було: саме Віталій приходив у сон і переправив її через міст, вже до свого будинку, в який вона увійде як законна дружина.

Олена Вознюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему