Поради

Як стати майстром манікюру і педикюру

Як стати майстром манікюру і педикюру

Доглянуті ручки і ніжки є візитною карткою справжніх леді. А творять цю красу майстри з манікюру і педикюру. Ця професія давно є однією з найпопулярніших і затребуваних.

 

Ви можете знайти чимало шкіл і курсів для навчання. Вибирайте школу уважно, обов'язково читайте відгуки. У хорошій школі вам нададуть і теоретичні знання, і практичну роботу на моделях. Це дозволить набрати потрібний для працевлаштування досвід. Звертайте увагу на диплом, який видає навчальний заклад – добре, якщо він буде міжнародного зразка. Плюсом деяких шкіл є те, що вони надають витратні матеріали.

Зазвичай на курсах навчаються близько двох місяців, але вдосконалюватися в професії і відвідувати різні семінари можна нескінченно. Крім базового курсу манікюру і педикюру, ви можете навчитися нарощувати нігті, використовувати шелак і біогель, робити оригінальний дизайн і розпис нігтів, доглядати за нігтями і робити спа-процедури. Хороший майстер може не тільки знайти роботу в салоні, але й успішно працювати вдома, оформившись як індивідуальний підприємець.

 

Що необхідно мати для роботи

 

Вам слід придбати 10-15 лаків для манікюру і педикюру. Зазвичай кожна школа працює зі своєю маркою, але, можливо, вам сподобається інша фірма, або ви почуєте про якийсь із брендів хороші відгуки. З приводу кольорів лаків, то орієнтуйтеся на модні тенденції і класику. Нехай у вашому стартовому наборі буде по половині відтінків класичної та ультрамодної палітри. У всі часи користуються попитом набори для французького манікюру, а також бежеві, рожеві і червоні відтінки. Модні тенденції відстежуйте в спеціалізованих журналах. До свят докупіть яскраві, перламутрові і металізовані лаки. Окрім лаків, придбайте базове і верхнє покриття. Базових покриттів також може бути кілька: для нормальних, тендітних або нерівних нігтів, для чоловічого манікюру.

Також варто купити дерев'яні палички для кутикули, щипці-нашкірники, пушери і пилки. Потрібно мати кілька комплектів інструментів і ретельно стежити за їх гостротою. Професійні пилки бувають різного ступеня абразивності: для натуральних і штучних нігтів, надання форми, підпилювання і полірування нігтьової пластини. Вам знадобляться пилки всіх видів. Для педикюру потрібно буде купити ванночку, педикюрні лопаточку, пемзу і металевий скребок.

Після роботи ваші інструменти потребують стерилізації. Для цього вам також необхідні спеціальна ємність і дезінфікуючі розчини. Крім цього, в подальшій роботі можна буде придбати пензлі і фарби для дизайну нігтів, масла для масажу та спа-догляду, парафін для гарячого манікюру.

Нігті, як і волосся, ростуть постійно, виростаючи за тиждень на 1-3 мм. Якщо за ними не доглядати, вони ламаються і являють собою розсадник інфекції, адже під нігтями накопичується бруд, а значить – мікроби. Багато хто вважає, що досить коротко стригти нігті і видаляти бруд з під вільного краю нігтя, проте варто лише раз зробити манікюр, як людина відчуває різницю і вже хоче виглядати красиво завжди.

Педикюр – це не просто стрижка нігтів, це догляд за пальцями, стопами, профілактика грибкових захворювань, а значить – справа не тільки важлива, але і необхідна.

 

Щоб стати хорошим майстром манікюру і педикюру, необхідно володіти рядом важливих особистих рис:

  • відсутністю гидливості;
  • акуратністю;
  • чуйністю;
  • охайністю;
  • уважністю;
  • пунктуальністю.

Професійні обов'язки майстра манікюру і педикюру:

 

  1. Гігієнічна чистка нігтів пальців рук і ніг.
  2. Видалення наростів і мозолів.
  3. Видалення лаку з нігтів.
  4. Обпилювання нігтів на пальцях рук і ніг.
  5. Покриття нігтів лаком.
  6. Здійснення додаткових послуг (шелак, нарощування і т. д.).
  7. Проведення гігієнічних ванночок рук і стоп.
  8. Проведення масажу рук і стоп.
  9. Здійснення своєчасної дезінфекції інструментів.
  10. Складання звітів та вимог-заявок для поповнення витратних матеріалів.

 

Де можна отримати професію майстра манікюру та педикюру і куди влаштуватися на роботу

 

Професію майстра манікюру і педикюру можна отримати в коледжах і при салонах краси. Перш ніж подати заяву на навчання, познайомтеся з програмою і методами навчання, проходженням практики та можливістю працевлаштування.

Працювати можна в будь-якому салоні краси і приватно. Початківці майстра манікюру і педикюру отримують небагато, але з кожним місяцем майстерність зростає, а паралельно росте і дохід. Тому професія майстра манікюру і педикюру є і буде затребуваною ще довгий час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Курси
В тему

Останні матеріали