Поради

Яку водостічну систему вибрати для приватного будинку?

Яку водостічну систему вибрати для приватного будинку?

Атмосферні опади негативно позначаються на загальному стані будинку. І якщо вчасно не вжити відповідних заходів, то зросте ризик руйнування фундаменту і стін споруди. Тому монтуються спеціальні водостічні системи, що дозволяють забезпечити відведення води в те місце, де вона не зашкодить основі будівлі.

Для початку визначтесь, якому варіанту віддати перевагу. За матеріалом сучасні водостічні системи можна розділити на такі типи:

  • металеві;
  • пластикові.

Якому ж варіанту краще віддати перевагу?

Сталеві

Таке рішення вважається найоптимальнішим для більшості типів покрівельних систем. Вони ідеально підходять для дахів з металочерепиці, профнастилу та м’яких матеріалів. У продажу можна знайти ще й варіанти, які з обох боків покриваються спеціальними захисними полімерами, завдяки чому вироби надійно захищені від корозії, що забезпечує їх високу довговічність.

У разі перепадів температур розміри таких виробів не змінюються. Тому вони можуть використовуватися в широкому температурному діапазоні. У той же час дуже зручні і прості в установці. З’єднання різних елементів таких систем здійснюється з використанням спеціальних засувок. А завдяки широкому діапазону кольорів ви зможете легко вибрати варіант, керуючись дизайном вашого будинку.

Пластикові

Варіанти з пластику відмінно підійдуть для покрівлі із черепиці. Такі вироби коштують дешевше, ніж металеві. У той же час мають високий ступінь міцності. Недоліком таких систем є тільки одне – деформація у результаті різкого перепаду температур.

Вибір конфігурації та матеріалу виготовлення водостічної системи залежить від конкретного будинку і клімату місцевості, де він зведений. Нюансів у проектуванні багато, врахувати всі здатний тільки досвідчений фахівець. А ось змонтувати будь-які водостоки можна своїми руками, нічого складного в цьому немає. Головне – грамотний розрахунок усіх параметрів системи водозливу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Дах, Ремонт, будинок, матеріали
В тему