28 Березня 2023
Новини

Погрожувала росіянам ножем: на Кіпрі засудили українку

Погрожувала росіянам ножем: на Кіпрі засудили українку

На Кіпрі українці, яку звинувачували у погрозах ножем групи росіян, що святкували день прапора рф, суд присудив пів року позбавлення волі.

Про це повідомляє The Cyprus Times, пише "Європейська правда".

Окружний суд міста Ларнака, де стався інцидент, присудив 55-річній громадянці України шість місяців позбавлення волі за те, що вона підійшла з ножем до групи росіян у серпні 2022 року, коли вони святкували день прапора рф. 

Стверджується, що громадяни рф збиралися роз’їжджати на автівках по місту, святкуючи день російського прапора.

Як повідомлялося раніше, українці висунули звинувачення у носінні зброї для залякування та перебуванні у стані алкогольного сп’яніння у публічному місці, хуліганстві, порушенні громадського порядку. 

На відео, поширених у соціальних мережах, видно, як засмучена жінка тримала в руках ніж і, хитаючись, йшла до невеликої групи людей, які там зібралися.

У вересні минулого року протестувальники, які співчували підсудній, зібралися біля суду і закликали владу не зосереджуватися на ймовірних намірах терору. Вони тримали плакати "Ні війні".

Ті, хто виступав за пом'якшення вироку, говорили, що у неї є пом'якшувальні обставини, наприклад, проблеми зі здоров'ям після загибелі брата.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, суд
В тему

Останні матеріали