0 0000
Новини

Поліція затримала злочинців, які підірвали польське посольство в Луцьку

Поліція затримала злочинців, які підірвали польське посольство в Луцьку

 

Ставлення колишніх українських політиків, які зараз переховуються в Росії від правосуддя, можна побачити на прикладі групи затриманих злочинців.

Нагадаємо, сьогодні Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що на Верецькому перевалі у Закарпатській області група терористів їхала виконувати чергове замовлення. Вони повинні були підірвати угорський пам'ятник. Враховуючи, що українсько-угорські відносини зараз переживають не найкращі часи, це необхідно було зробити, щоб "підлити масла у вогонь".

При собі у злочинців були гранати РГД-5 та спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації.

Аваков розповів, що за угрупованням вже давно спостерігали співробітники Національної поліції. Є неспростовані докази того, що ця терористична група здійснила ряд резонансних злочинів у період 2016-2017 років. Всі вони були спрямовані на розпалювання міжнаціональної та ксенофобної нетерпимості, а також для підриву відносин Києва з міжнародними партнерами.

Дані ДНК, фіксація перебування безпосередньо у місцях скоєння злочинів, а також показання, які терористи дали після затримання, свідчать про причетність затриманих до 9 злочинів:

1. У місті Чернівці, де в ніч на 19.11.2016 р.  було осквернено Центральну єврейську синагогу, на головний фасад якої був нанесений антисемітський напис.

2. У місті Умань, де 21.12.2016 р. зловмисники проникнули на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.

3. У Києві, де 8.06.2017 р. було кинуто гранату в Посольство США.

4. У Львові, де 30.06.2017 вони спробували підпалити синагогу.

5. У Луцьку, де 10.07.2017 р. терористи кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.

6. У Києві, де 24.08.2017, в День Незалежності, на вулиці Грушевського вибухнула граната. Поранено рідних героя України Валерія Чибинеєва.

7. У Києві, на вул. Курбаса, в той же день підірвано пам'ятник учасникам бойових дій.

8. У місті Умань, де 21.09.2017 р. було кинуто гранату, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.

9. Групу затримали під час підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі Закарпатської області.

Міністр розповів, що всі бойовики належали до організованого злочинного угруповання "Торпеда". Виконавці та керівник входили до оточення екс-депутатів від Черкаської області Володимира Олійника та Сергія Тулуба.

Наразі ці особи переховуються від кримінальної відповідальності в Росії. Зафіксовано контакт між екс-депутатами і бойовиками угрупування "Торпеди".

Слід зазначити, що керували діями злочинців не стільки депутати, скільки російські спец-служби. Всі теракти добре підготовано, а наслідки від них спрямовано на те, щоб виставити Україну як державу, у якій процвітає ксенофобія, антисемітизм і нацизм. Після скоєння чергового злочину, російські пропагандисти розповсюджували інформацію про нього по всьому світу. Це ще раз підтверджує, що діями банди керували не депутати, а куди більш компетентні люди.

Що стосується двох екс-парламентарів, Володимира Олійника та  Сергія Тулуба, то давно зрозуміло, що це люди, які продали свою країну. Коли народ змусив їх з ганьбою втікати, вони її зненавиділи, і  були готові піти на все, щоб вона припинила своє існування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему